BYGGMAgasinet

Dette bør du huske på når du skal bytte vinduer

Gjør boligen din sommerklar allerede nå.

Februar 2020

Det er mange fordeler ved å skifte vinduer i boligen eller på hytta. Du får bedre inneklima, lavere kostnader, støydemping og bedre isolasjon. Med all slags vær og vind er vi nordmenn helt avhengige av solide og robuste kvalitetsvinduer.

NÅR BØR DU BYTTE VINDUER?

Sikre tegn på at du bør skifte vinduer, er enten hvis det trekker fra vinduene eller om vindusglasset er punktert. Du bør også vurdere å bytte vinduer hvis du bor i en bolig med isolerglassvinduer fra 70-tallet eller eldre. Jo eldre vinduene er, desto større varmetap vil du ha når temperaturen kryper nedover utover høsten og vinteren. Hvis du for eksempel har tolagsvindu fra 80-tallet, kan du mer enn halvere varmetapet ved å bytte til 3-lags lavenergivinduer, ifølge enova.no.

– Det har skjedd en stor utvikling på isolasjonsevnen i vinduer de siste årene. Dersom du ønsker bedre isolering, anbefaler vi derfor også å bytte vinduer som er produsert før år 2000, sier produktsjef hos Uldal, Vidar Ørebek.

DETTE BØR DU HUSKE PÅ:

• Vinduene bør slippe inn mest mulig sollys og redusere oppvarming.
• Vinduene skal gi god varmekomfort og ikke forårsake kondens.
• Vinduene bør isolere godt – husk også tetting ved vindusmontering.

NORSK TRADISJON OG KVALITET

Uldal er blant landets ledende produsenter av vinduer, og har etterstrebet kvalitet og pålitelighet helt siden 1942. Produktene fra Uldal er norskproduserte og finnes i et stort utvalg av vindustyper og glassvalg for deg som ønsker solide og holdbare vinduer og dører. Uldal har noen av de best isolerte produktene på det norske markedet.

Dersom du skal bytte ut vindusglass, kan du i tillegg oppgradere til soldempende vinduer som demper direkte solvarme bedre enn markise, støydempende glass eller personsikringsglass. Uldal anbefaler bruk av sikkerhetsglass, særlig i miljøer der barn oppholder seg. I tillegg har Uldal gode energisparende vinduer, som tilfredsstiller byggeforskriftenes krav til isolering med god margin.

Her finner du hele utvalget av Uldal-vinduer.

FINN UT HVA DU TRENGER

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge nye vinduer. Begynn med å svare på disse fire enkle spørsmålene:

1. Hvilken vindusstørrelse er riktig for ditt hus?
2. Hva slags glasstype har du behov for?
3. Hvordan skal vinduet åpnes, innover eller utover?
4. Ønsker du sprosser, og hvilken type vil du ha?

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

ENKELT VEDLIKEHOLD

Når du skal bytte vinduer er det lurt å tenke på kommende vedlikehold, og velge vinduer som krever lite arbeid. Alle hvitmalte vinduer og dører fra Uldal leveres med hvit aluminium glasslist i bunn, og hvite PVC glasslister i topp og sider. Ved senere vedlikehold er dette en kjempefordel slik at du slipper å tenke på utvendig maskering. I tillegg kan vinduer og dører fra Ulvdal leveres med aluminiumsbekledning som ikke trenger å males – kun en lett vask holder vinduene pene år etter år.

Uldal-vinduene er laget i rent tre, og er optimalisert for energi- og miljøsparing. Produktene har ingen farlige isoleringsmateriell og inneholder ikke spesialavfall.

FINN EN PASSENDE STIL

Vinduer og dører er noe av det som setter preg på husets utseende og verdi. Derfor er det viktig å finne noe som passer til husets eksisterende stil. Hva skal du velge til akkurat ditt hus? Hos Uldal kan du velge mellom ulike stilarter, alt fra rokokko til moderne stil. Se hele utvalget her:

Skal du montere Uldal-vinduene selv? Her finner du monteringsanvisning.

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer