BYGGMAgasinet

Bygg mer effektivt med Masonite

De populære I-bjelkene lar deg kutte i kostnader og produksjonstid samtidig som byggkvaliteten oppgraderes.

April 2019

Moderne bygg krever moderne løsninger

- Det bygges stadig flere funkisboliger i minimalistisk stil med lite listverk. Da er det helt avgjørende å ha stabile, stive og rette bjelker, som tåler temperatursvingninger og krymper minimalt, forteller Bjørn Ødegård, salgssjef for Husprodusenter.

- I-bjelkene fra Masonite er svært formstabile og kommer i alle mulige varianter for både vegg, tak og bjelkelag. Det gir et utrolig fleksibelt byggsystem som lar deg bygge raskere, av høyere kvalitet, på både kortere tid og et mer kostnadsbesparende vis, mener Ødegård.

Gjør jobben lettere

Salgsingeniør Keven Sjursen ser også store fordeler ved Masonite utover kvaliteten på I-bjelkene.

- Med Masonite får en både gulvbjelker, bindingsverk og takverk i én leveranse, noe som kan forenkle logistikken for hele byggeprosjektet ved å forhindre forsinkelser og andre uforutsette hindringer, forklarer han.

- I tillegg er bjelkene fra Masonite svært lette i vekt sammenlignet med til eksempel heltre, slik at en fort får opptil et tonn mindre å løfte og flytte på. Og resultatet er en minst like solid konstruksjon, som attpåtil gir flere muligheter.

Proffene velger I-bjelker fra Masonite

Salgssjef Bjørn jobber med en rekke husprodusenter og entreprenører, og forteller om en høy grad av entusiasme rundt I-bjelkene.

- Jeg får mange positive tilbakemeldinger på at disse bjelkene blant annet gjør det enklere å skjule tekniske installasjoner og skape ekstra himlingshøyde.
Den viktigste grunnen for tilfredse fagfolk mener han derimot er de kjente egenskapene til Masonite, nemlig at de er lette og energieffektive, har stor spennvidde og minimal vridning og krymp, og ikke minst mulighet for å lage store hull i steget, helt ut til flensene.

Masonite-bjelken er en I-bjelke med 10 mm spon i steget og flenser av trevirke. Masonite I-bjelker
brukes i gulv, vegg og tak og lages fra høyde 200 mm til 500 mm med lengde opptil 13.3 m.

Dokumenterte løsninger gir fornøyd sluttbruker

Salgsingeniør Keven oppsummerer det slik;

- Masonite I-bjelkene er populære blant fagfolk på grunn av totalpakken med enkel montering, fleksibilitet og stabilitet, kvalitet med tanke på sluttbruker, og ikke minst tryggheten på dokumenterte konstruksjonsløsninger.

- I tillegg er det prisgunstig produkt som det er lønnsomt å benytte i de fleste byggeprosjekter, avslutter Sjursen.

Besøk oss på www.masonite.no for mer informasjon og bygg mer effektivt på ditt neste prosjekt!

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer