Hyttesoverom1

Så enkelt monterer du nye trevegger på hytta

Trevegger er både moderne og tidløs, men også enkelt å montere på egenhånd. Vi viser deg hvordan.

Treverk og naturmaterialer har alltid vært en tradisjon i norske hus og hytter, men det siste tiåret har mange beveget seg helt bort fra det varme og hjemmekoselige og over i andre enden av skalaen; kaldt, helhvitt og minimalistisk, med få farger, teksturer og personlige elementer.

Sjekk ut serien Smartpanel Wood her.

Smartpanel wooddrivved to stk
LYST TRE: Smartpanel Wood Drivved.

Nå ser det derimot ut til at mange nordmenn søker etter den gylne middelvei. Gulbrune furuvegger vil nok forbli et tilbakelagt kapittel i norske hjem, men nye varianter av trevegger er en av de tydeligste trendene fremover.

Daybed4 red2
MELLOMLYST TRE: Smartpanel Wood Tjærebrun.

En fin balanse

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist og fotograf.

Hun forteller at nå som treverk og en lunere stil er på vei tilbake i trendbildet, er mange usikre på hvordan de skal skape en helhet med ulike naturelementer i et ellers moderne interiør.

«Vegger med trestruktur blir en myk kontrast til et stramt interiør, og gir hjemmet mer sjarm»

Hyttekrok10
MØRKT TRE: Smartpanel Wood Skigard.

Slik gjør du det:

1. Bruk vater på første plate for å få det helt rett
2. Beregn 5 mm mellomrom mellom gulv og tak
3. Skru på plass hver plate (skruene skjules bak neste plate)
4. Sett på lister til slutt, og vipps så har du en ny, jevn og dekorativ vegg!

Ny stil på rekordtid

Interiørstylist Annette har lagt sin elsk på den nye Smartpanel Wood-serien, og synes det rustikke raskt blåser liv i upersonlige hjem, uten å overdøve interiøret.

Annette profil (1)

- Veggplatene i Smartpanel Wood-serien er ideelle for å skape en lunere stil, og de finnes i alt fra lyse til mørke valører av tre. Dette er en god måte å raskt skape stor forandring i hjemmet på, uten at det blir for omfattende eller dominerende. Designet passer perfekt som bakteppe til en moderne innredning med stramme linjer, gjerne med et snev at det industrielle med stål og nøytrale farger, forteller hun.

Enkel montering

Veggplatene fra Smartpanel er enkle å montere ved at platene enkelt klikkes sammen. Platene kan monteres enten på stenderverk eller eksisterende vegg og en trenger ikke være snekker for å få til et proft resultat på kort tid. Fordelen ved Smartpanel Wood er at du får stilrene trevegger uten å måtte sparkle eller lakkere, slik som ved ubehandlet tre. Platene er svært solide, men også tynne, slik at du beholder så mye som mulig av romarealet.

Smartpanel wood fargepalett
Fra venstre: Smartpanel Wood i fargene Tjærebrun, Kalkhvit, Lys Never, Drivved, Skigard og Ubehandlet

Se forhandlere her.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer