Teddytrend smartpanel skygge dempet jord stue veggplater 16x9 2

Enkle grep for oppussing av stue med tidsriktig fargevalg

Har du lyst til å pusse opp stua, men kvier deg for å sette i gang? Oppussingen går superraskt hvis du velger ferdigmalte veggplater og panelplater fra Smartpanel eller Huntonit.

Pinterest er en innlysende destinasjon for å hente inspirasjon til oppussingen, men hva med utgangspunktet ditt? Har du strie på veggene eller vegger som ikke er slette, blir det vanskelig å gjenskape bildene av stueinspirasjonen du finner på nett.

Teddytrend smartpanel skygge dempet jord
Lunt og behagelig: Smartpanel Skygge Dempet Jord går under betegnelsen greige, og er en lun fusjon av grå og beige.

Teddytrend smartpanel skygge dempet jord2

En rask og enkel løsningen er å sette opp nye vegger. Men det betyr ikke at du må rive ned de gamle. Veggplatene kan monteres direkte på stenderverk, eller utenpå eksisterende vegger.

Det tar meg ti minutter å plate opp en fem meter lang vegg med Smartpanel eller Huntonit
Interiørstylist Annette Nordstrøm

Montering veggplater smartpanel stue snekker2
Smelles opp: Smartpanel er ferdigmalte veggplater. Alt du trenger å gjøre er å montere platene på stenderverket, eller utenpå eksisterende vegg.

Panelplater og veggplater for enhver smak

Både Smartpanel og Huntonit panelplater leveres ferdigmalt, så det blir null malingssøl.

De finnes også i mange ulike farger og strukturer. Rustikke panelbord fra Huntonit gir stua en organisk følelse, og panelbordene kan monteres både vertikalt og horisontalt. Mange sverger til disse på hytta, fordi de gir den rette treverkfølelsen.

Annette profil
Interiørstylist: Annette Nordstrøm har brukt Smartpanel og panelplater fra Huntonit i mange år. De gjør jobben hennes enklere.

Det er også verdt å nevne at Huntonit produserer verdens reneste panelbord, og er de eneste som anbefales av Norges Astma- og allergiforbund. Smartpanel leveres også i en rekke fargevarianter og profiler – fra helt slette vegger til et klassisk uttrykk med buet profil mellom panelene.

Lys stue
Elegant: Panelplater fra Huntonit kommer i mange ulike varianter, og gir et elegant løft til stua. Her er Huntonit rustikk Lindesnes på veggene og Huntonit brilliant i taket.

Skulle du etter hvert bli lei av fargene, så kan du enkelt male over senere. Da har du uansett et perfekt utgangspunkt for fremtidige stuefarger.

Rusikk hytte
Organisk stue: Rustikke panelbord fra Huntonit bringer en naturlig trestruktur inn i stua. Huntonit panelplater kan monteres både vertikalt, eller horisontalt som på bildet.

Så fort kan du pusse opp stua og klikke nye vegger på plass

Som interiørkonsulent er et av de vanligste oppdragene til Annette å style interiører i studio. Da vender hun alltid tilbake til ferdigmalte veggplater og panel, som forkorter oppussingsbiten.

– Jeg er ikke snekker, men etter mange års praksis, tar det meg ti minutter å plate opp en fem meter lang vegg med Smartpanel eller Huntonit, sier hun.

Alle som kan skru inn en skrue klarer å montere veggplater
Interiørstylist Annette Nordstrøm

– Alle kan få det til, det er bare å følge bruksanvisningen og være nøye med å få skruene godt inn. Må veggplatene kappes på grunn av vinduer, så bruker du sirkelsag. Det er null stress. Til slutt lister du, og da kan du bruke hvilke som helst lister, sier hun.

Organic red
Perfekt resultat: Med Smartpanel kan du velge mellom mange ulike farger og strukturer. Her er trendfargen Organic Red.

Organic red3

Farger til stue: norske favoritter

Grå eller beige vegger i stua er et klassisk valg – eller hva med greige, som er en delikat og lun kombinasjon av de to fargene? Grønt og blått er også tradisjonelle valg, som nordmenn aldri blir lei av.

Skoggrønn2
Grønt blir aldri feil: «Grønn er en trygg og god stuefarge, fordi vi er så vant til å omgi oss med grønt i naturen», forklarer interiørstylist Annette Nordstrøm. Her er Smartpanel Skoggrønn.

Hytte skoggrønn

– Blått er en sval farge som overlever alle trender. Grønt også er et trygt valg, ettersom vi er så vant til å ferdes ute i naturens mange sjatteringer av grønt, sier Nordstrøm.

Familiestue2
Klassisk blått i stua: Vi nordmenn elsker blått, en sval farge som overlever alle trender. Her er Smartpanel Solid Mørk Blå.

Familiestue

Det viktigste når du velger farge til stua, er å huske på at en farge vil påvirkes av lyset. En dempet grønn vil for eksempel se veldig annerledes ut om morgenen og kvelden.

Mørk stue
Dramatisk: Et mørkt interiør med mørke vegger bringer en dose mystikk inn i tilværelsen. Her er Huntonit Rustikk Svalbard.

Huntonit rustikk panelbord konsoll stue

Er du i tvil, kan du alltids kjøpe en liten malingsboks som har samme fargekode som veggplatene. Så maler du en pappeske, eller lignende, som du plasserer midt i rommet. Da vil du enkelt se hvordan fargen fungerer hjemme hos deg.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Huntonit og Smartpanel.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer