Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg.

– Listdekor en av de heteste interiørtrendene nå, og stilen passer perfekt inn på gården der jeg gjerne vil understreke at dette er et hus fra 1800-tallet. Det finnes så mange minimalistiske hjem, så jeg ønsket en stil som snakker samme språk som huset, forklarer interiørstylist Annette Nordstrøm.

Gården1

Slette vegger

Hun bestemte seg for å bruke listverk fra Italia til den sirlige dekoren som rammer inn hodegjerdet, og gir et panellignende inntrykk. Listene er laget av et materiale som er lettere enn tradisjonelle trelister, og som krever et helt slett underlag for å sitte riktig.

Det første interiørstylisten gjorde var derfor å montere nye vegger på soverommet. Huntonit Proff Vegg-platene er ferdiggrunnet, og trenger derfor ingen sparkling eller pussing. Det er heller ikke behov for avansert verktøybruk.

Finn ut mer om nyheten Huntonit Proff Vegg her.

Enkle i bruk

– Jeg klikket Huntonit Proff Vegg-platene enkelt på plass over de eksisterende veggene, og la bare en stripe med lim i skjøtene. Så gikk jeg over skjøtene med fint 120 og 180 sandpapir før maling, forklarer hun.

Kollasje nattbord
NOSTALGI: – Det finnes så mange minimalistiske hjem, så hjemme hos meg selv ønsker jeg at interiøret skal snakke samme språk som det gamle huset fra 1800-tallet, sier interiørstylisten. Hun fremhever nostalgien med restaurerte møbler som står godt til den blå veggen.

Det var viktig at de nye veggene ble jevne, ettersom listverket som skulle monteres krever et helt slett underlag. Man skulle kanskje tro at Annette trengte profesjonelle håndverkere til veggmonteringen, men hun gjorde jobben unna selv på en dag.

23
GOD MORGEN! Fargen serene blue fra Jotuns nye kolleksjon for 2020 er lun og koselig om kvelden, samtidig som den er fresh og crisp om morningen, synes Annette.

– Huntonit Proff Vegg-platene er enkle å montere, og etter at de er satt opp trenger du bare å behandle dem med 2-3 strøk maling eller tapet, forklarer Knut Ove Kjær, distriktssjef for Byggma. – Veggplatene er svært robuste, og tåler både fukt og temperatursvingninger veldig godt, sier han.

Sjekk ut nyheten Huntonit Proff Vegg her.

Soverom med godt inneklima

Når man skal pusse opp soverommet, er det en del viktige hensyn å ta utover de praktiske løsningene. – Grunnen til at jeg valgte Huntonit Proff Vegg-plater er at de har høy kvalitet, og det bærer resultatet preg av. En annen grunn er at inneklimaet på soverommet er viktig for meg, ettersom jeg tilbringer 1/3 av livet der.

12
SLETT UTGANGSPUNKT: Listene skaper en illusjon av paneler på veggen, og for å være sikker på et godt resultat monterte Annette nye Huntonit Proff veggplater før hun malte.

Huntonit Proff Vegg er anbefalt av Norges Astma- og allergiforbund, så det føles som et trygt valg. Jeg har selv sett hvor lett man kan oppleve negative helsekonsekvenser av dårlige materialvalg. Man trenger ikke være allergisk fra før, for en allergi kan oppstå når som helst, sier interiørstylisten.

Annette
LAT MORNING: Annette og Tootsi.

Fornøyd med resultatet

Nå som det nye soverommet er ferdig, er Annette fornøyd med valgene hun tok i oppussingsprosessen.

Se fjorårets før og etter-prosjekt her.

– Det tok litt lenger tid enn jeg hadde forventet på grunn av dekorlistene. Det var mye presisjonsarbeid, men jeg koste meg med jobben. Jeg pusser heller opp enn å svette på et treningsstudio, ler hun. Resultatet er et rom som ikke går ut på dato, og som står i stil med resten av gården fra 1800-tallet. En annen som er fornøyd er Tootsi, hunden i huset.

– Hun storkoser seg i den nye sengen! Men den er litt høyere enn den jeg hadde før, så hun må gi litt ekstra gass for å komme seg opp, avslutter Annette.

Gå innom din nærmeste byggevareforhandler for å se det store utvalget av Huntonit-veggplater. Se også nettsiden til Huntonit for nærmere informasjon.

Relaterte artikler