Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Det er alltid en begivenhet når Jotun lanserer årets fargekart. Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige.

Fargetrender 2022 – disse fargene gjør oss faktisk penere!

– Vi har lenge hatt en grå, mørk og nærmest fargeløs trend. Nå kommer motreaksjonen med duse, lyse og varme toner, sier interiørstylist Annette Nordstrøm.

Jotuns fargekart i 2022 er en refleksjon av at vi har tilbragt mye tid hjemme under pandemien. Hjemmemiddag, hjemmekontor, hjemmeferie. Interiørstylisten forklarer at når vi benytter oss mye av et rom, merker vi i større grad påvirkningen av fargen. Der vi tidligere hadde det striglet og monokront, ønsker vi nå en mykere fremtoning med varme valører. Fargeinspirasjonen i år er derfor hentet fra naturens gylne palett.

– Nå trenger vi energifarger som tilfører glede til hjemmene våre! Og vet du hva, vi ser faktisk også freshere ut med årets fargetrender. Det er lett å glemme at farger er lysbølger som reflekteres tilbake på oss, så grå vegger vil aldri utrette mirakler for gusten vinterhud. En lun rosatone derimot, gjør oss alle vakrere, sier hun.

Årets rosatoner passer med andre ord perfekt på soverommet, hvor man gjerne vil føle seg litt ekstra vakker.

Huntonit proff vegg trendfarge rosa vegg soverom 16x9
Årets fargekart er sterkt preget av duse, varme pasteller. Her er Huntonit Proff Vegg malt med Jotun Deco Pink.

Årets farger 2022 + Huntonit veggplater = perfekt resultat

Vurderer du å pusse opp med årets farger, vil du få et perfekt utgangspunkt med glatte veggplater. Vil du for eksempel gå fra strietapet til slette vegger, er Huntonit Proff Vegg løsningen. Veggplatene er enkle å montere, og gir deg et varig, godt resultat. De er ferdig grunnet, så alt du trenger å gjøre etter montering, er å male dem i en av årets trendfarger.

Les mer om Huntonit Proff Vegg her.

Montering huntonit proff vegg mann snekker veggplater
Veggplatene fra Huntonitt Proff Vegg er enkle å montere, og klikkes raskt utenpå eksisterende vegg.

– Jeg er ikke snekker, men jeg plater en fem meter lang vegg med Huntonit veggplater på ti minutter på egen hånd, sier interiørstylisten.

Det skal sies at hun er dreven i gamet, men hun forsikrer at dette er noe alle kan klare. Hun starter i et hjørne, og før lunsj har hun montert hele studioet klart for styling. Huntonit proff vegg er dessuten de eneste veggplatene på markedet som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Finn inspirasjon: Sånn bruker du årets farger

Så hvordan navigerer du i jungelen av årets fargetrender?

– Trenden nå er å male veggene i samme farge, fremfor kun en fondvegg. Mange velger også å male tak og listverk for å oppnå en tidsriktig ton-i-ton-effekt, sier Nordstrøm.

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Her er Jotun Deco Pink brukt på Huntonit Proff Vegg og den mellomste søylen. Den høye søylen er malt i Jotun Gentle Whisper og den laveste i Jotun Savanna Sunset.

Rosa er en av de tydeligste fargetrenden akkurat nå, og Jotun har mange ulike valører, som f.eks Deco Pink, Gentle Whisper og Savanna Sunset. Det spenner fra dempet pudderrosa som egner seg godt som en klassisk basisfarge, til friskere valører som får gjestene dine til å sperre opp øynene.

Vil du kaste deg på den delikate ton-i-ton-trenden, er det også verdt å inkludere de dypere rødtonene, som Organic Red.

Organicred spisebord grønn plante stol årets fargetrend7
Veggplatene fra Smartpanel Trend i fargen Organic Red er en rask løsning for deg som ikke ønsker malingssøl. Veggplatene er ferdig malt, og klare til montering.

– Det er en dempet og svært behagelig rødtone som ikke har noen skrikende pigmenter i seg, forklarer interiørstylisten.

Flere Jotun farger å holde øye med i 2022

Fargen greige er en valør vi ikke kommer unna i 2022. En delikat fusjon av grå og beige, som utstråler lun harmoni.

Lys sand greige årets trendfarger 2022 glatte veggplater soverom smartpanel trend
Smartpanel Trend (her i fargen Lys Sand) er ferdigmalte veggplater, som gjør oppussingen enklere enn noensinne.

– Greige er det nye grå. En varm grå som passer godt i alle rom, sier interiørstylisten. Selv har hun nylig malt om soverommet sitt i greige, som innbyr til en følelse av ro og harmoni.

I tillegg er gult en av årets trendfarger. Duse gultoner utstråler positivitet og optimisme. Etter to ustabile år der verden har blitt snudd på hodet, søker vi nå å skape en trygg ramme i hjemmene våre.

Gul antik grøn plante veggplater huntonit proff vegg lenestol årets trendfarger 4x5
Gultoner som heller mot beige er en populær farge.

– Gult er en energifarge, og de duse gultonene som heller mot beige gir et mykt uttrykk som skaper en følelse av trygghet, sier Nordstrøm.

Huntonit proff vegg – enklere blir det ikke!

Uansett hvilket utgangspunkt du har, kan du enkelt montere Huntonit veggplater selv. Huntonit proff vegg er veggplater som er ferdig grunnet, men ikke malt, slik at du kan fråtse i årets trendfarger for å sette et personlig preg på hjemmet ditt.

Se hvor enkelt du monterer Huntonit Proff Vegg her.

Smartpanel forestia stue greige veggplater årets trendfarger 2022 4x5
Smartpanel Skygge Dempet jord passer godt for deg som liker trendfargen greige. Veggplatene er ferdig malt, og må kun monteres.

Smartpanel er et annet alternativ for deg som ikke orker tanken på å male veggene selv. Disse veggplatene er allerede ferdigmalt, så alt du må gjøre er å montere dem. Da slipper du både malingslukt og penselstrøk, og du kan velge mellom valører som ligger tett opptil dagens trendbilde.

Annette huntonit proff vegg 4x5
Interiørstylist Annette Nordstrøm.

– Begge disse veggplatene har et intuitivt og enkelt klikksystem som sparer deg for både tid og håndverkhonorar. Alle kan få det til, sier Nordstrøm.

Både Huntonit proff vegg og Smartpanel gjør det enklere enn noensinne å sette farge på hjemmet ditt. Jotun sine farger i 2022 bringer varmen og tryggheten tilbake i hjemmet.

Les også: Influenser Line Victoria pusse opp kjellerstua med Huntonit. – Klarer jeg det, klarer alle det!

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer
Hyttesoverom4
Smartpanel

Bruk våren til å pusse opp hytta!

I løpet av korona har mange flyttet arbeidshverdagen til hyttekontoret. Hvorfor ikke bruke våren til å oppgradere hytta? Det går mye fortere enn du tror.

Les mer