Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
En av årets store trendfarger er rosa. Foto: Byggma.

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Fargetrender 2022 – disse fargene gjør oss faktisk penere!

– Vi har lenge hatt en grå, mørk og nærmest fargeløs trend. Nå kommer motreaksjonen med duse, lyse og varme toner, sier interiørstylist Annette Nordstrøm.

Nordstrøm ser at fargekartene, fargekolleksjonene og spådommene til Jotun, Nordsjö, Beckers Mood, Dyrup og Heimtexil, er en refleksjon av at vi har tilbragt mye tid hjemme under pandemien. Hjemmemiddag, hjemmekontor, hjemmeferie. Interiørstylisten forklarer at når vi benytter oss mye av et rom, merker vi i større grad påvirkningen av fargen. Der vi tidligere hadde det striglet og monokront, ønsker vi nå en mykere fremtoning med varme valører.

– Nå trenger vi energifarger som tilfører glede til hjemmene våre! Og vet du hva, vi ser faktisk også freshere ut med årets fargetrender. Det er lett å glemme at farger er lysbølger som reflekteres tilbake på oss, så grå vegger vil aldri utrette mirakler for gusten vinterhud. En lun rosatone derimot, gjør oss alle vakrere, sier hun.

Årets rosatoner passer med andre ord perfekt på soverommet, hvor man gjerne vil føle seg litt ekstra vakker.

Huntonit proff vegg trendfarge rosa vegg soverom 16x9
Årets fargekart er sterkt preget av duse, varme pasteller. Her er Huntonit Proff Vegg malt med Jotun Lady Pure Color 2782 Deco Pink. Foto: Byggma.

Årets farger 2022 + malingsklare veggplater fra Huntonit Proff Vegg = perfekt resultat

Vurderer du å pusse opp med årets farger, vil du få et perfekt utgangspunkt med slatte veggplater. Vil du for eksempel gå fra strietapet til slette vegger, er Huntonit Proff Vegg løsningen. Veggplatene er enkle å montere, og gir deg et varig, godt resultat. De er ferdig grunnet, så alt du trenger å gjøre etter montering, er å male dem i en av årets trendfarger.

Les mer om Huntonit Proff Vegg her.

Montering huntonit proff vegg mann snekker veggplater
Veggplatene fra Huntonitt Proff Vegg er enkle å montere, og klikkes raskt utenpå eksisterende vegg.

– Jeg er ikke snekker, men jeg plater en fem meter lang vegg med Huntonit veggplater på ti minutter på egen hånd, sier interiørstylisten.

Det skal sies at hun er dreven i gamet, men hun forsikrer at dette er noe alle kan klare. Hun starter i et hjørne, og før lunsj har hun montert hele studioet klart for styling. Huntonit proff vegg er dessuten de eneste veggplatene på markedet som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Finn inspirasjon: Sånn bruker du årets farger

Så hvordan navigerer du i jungelen av årets fargetrender?

– Trenden nå er å male veggene i samme farge, fremfor kun en fondvegg. Mange velger også å male tak og listverk for å oppnå en tidsriktig ton-i-ton-effekt, sier Nordstrøm.

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Her er Jotun Lady Pure Color 2782 Deco Pink brukt på Huntonit Proff Vegg og søylen til høyre. Den høye søylen er malt i Jotun Lady Supreme Finish 12182 Gentle Whisper og den laveste i Jotun Lady Supreme Finish 20046 Savanna Sunset. Foto: Byggma.

Nordstrøm trekker frem rosa som en av de tydeligste fargetrendene akkurat nå, som finnes i mange ulike valører. Det spenner seg fra dempet pudderrosa som egner seg godt som en klassisk basisfarge, til friskere valører som får gjestene dine til å sperre opp øynene.

Vil du kaste deg på den delikate ton-i-ton-trenden, er det også verdt å inkludere de dypere rødtonene, slik som Organic Red.

Organicred spisebord grønn plante stol årets fargetrend7
Veggplatene fra Smartpanel Trend i fargen Organic Red er en rask løsning for deg som ikke ønsker malingssøl. Veggplatene er ferdig malt, og klare til montering. Foto: Byggma.

– Det er en dempet og svært behagelig rødtone som ikke har noen skrikende pigmenter i seg, forklarer interiørstylisten.

Flere farger å holde øye med i 2022

Fargen greige er en valør vi ikke kommer unna i 2022. En delikat fusjon av grå og beige, som utstråler lun harmoni.

Lys sand greige årets trendfarger 2022 glatte veggplater soverom smartpanel trend
Smartpanel Trend (her i fargen Lys Sand) er ferdigmalte veggplater, som gjør oppussingen enklere enn noensinne. Foto: Byggma.

– Greige er det nye grå. En varm grå som passer godt i alle rom, sier interiørstylisten. Selv har hun nylig malt om soverommet sitt i greige, som innbyr til en følelse av ro og harmoni.

Les også: Influenser Line Victoria pusse opp kjellerstua med Huntonit. – Klarer jeg det, klarer alle det!

I tillegg er gult en av årets trendfarger. Duse gultoner utstråler positivitet og optimisme. Etter to ustabile år der verden har blitt snudd på hodet, søker vi nå å skape en trygg ramme i hjemmene våre.

Gul antik grøn plante veggplater huntonit proff vegg lenestol årets trendfarger 4x5
Gultoner som heller mot beige er en populær farge. Foto: Byggma.

– Gult er en energifarge, og de duse gultonene som heller mot beige gir et mykt uttrykk som skaper en følelse av trygghet, sier Nordstrøm.

Maleklare veggplater fra Huntonit proff vegg – enklere blir det ikke!

Uansett hvilket utgangspunkt du har, kan du enkelt montere Huntonit veggplater selv. Huntonit Proff Vegg er veggplater som er ferdig grunnet, men ikke malt, slik at du kan fråtse i årets trendfarger for å sette et personlig preg på hjemmet ditt.

Se hvor enkelt du monterer Huntonit Proff Vegg her.

Smartpanel forestia stue greige veggplater årets trendfarger 2022 4x5
Smartpanel Skygge Dempet jord passer godt for deg som liker trendfargen greige. Veggplatene er ferdig malt, og må kun monteres. Foto: Byggma.

Smartpanel er et annet alternativ for deg som ikke orker tanken på å male veggene selv. Disse veggplatene er allerede ferdigmalt, så alt du må gjøre er å montere dem. Da slipper du både malingslukt og penselstrøk, og du kan velge mellom valører som ligger tett opptil dagens trendbilde.

Annette huntonit proff vegg 4x5
Interiørstylist Annette Nordstrøm.

– Begge disse veggplatene har et intuitivt og enkelt klikksystem som sparer deg for både tid og håndverkhonorar. Alle kan få det til, sier Nordstrøm.

Både Huntonit Proff Vegg og Smartpanel gjør det enklere enn noensinne å sette farge på hjemmet ditt.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Huntonit Proff Vegg og Smartpanel.

Psst: Fargene på bildene kan avvike noe fra virkeligheten. Vi anbefaler å ta turen til ditt byggevarehus for å se nærmere på fargene.

Relaterte artikler