BYGGMAgasinet
229 20160512071837000000

Lekende lett å montere veggpanel

Slik får du nye vegger på 1-2-3.

September 2017

Huntonit veggpanel er den perfekte løsningen når du skal fornye ett eller flere rom, eller sette opp et nybygg. Veggplatene er svært enkle å montere og resultatet blir både pent og klassisk. En stor fordel er at Huntonit er ferdigmalte veggplater slik at du slipper maling og annet etterarbeid, som sparer deg for masse tid under oppussingen. Det er gull verdt når hverdagen er travel og du gjerne vil bli fort ferdig med jobben. Dette er en enkel jobb som du klarer helt selv.

ULIKE FARGER OG STRUKTURER

Panelplatene kommer i en rekke farger og med ulike teksturer og overflater. Du kan velge mellom Basic Wall, Texture Wall, Designvegg og Panelbord.

– Panelplatene kommer ferdigmalte i flere ulike farger og overflater. Huntonit har verdenspatent på metoden for påføring av strukturen som gir den ekte, kostemalte overflaten. I tillegg kan du velge rullemalt overflate og panel med struktur, sier produktsjef for Huntonit, Kjell Torland.

ØKONOMISK OG ANVENDELIG

Rune W Andersen hos Harald W Andersen & Sønn AS er svært fornøyd med Huntonit veggplater. Han mener at det er et veldig anvendelig produkt som kan brukes overalt i boligen. I endel byggeprosjekter har han brukt Huntonit på alle veggflater, bortsett fra i våtrom der det kun benyttes i tak. Det går også an å kombinere ferdigmalte veggpanel med andre slette, malte vegger.

– Å bruke Huntonit er kostnadsbesparende, og du får en raskt ferdigstilt jobb. Produktene har god kvalitet, og det er et stort spekter med produkter å velge mellom. Vi er godt fornøyd med det ferdige resultatet. Det er et renslig, raskt og bra produkt, sier Andersen fornøyd og legger til:

– Huntonit er veldig enkelt å montere, og monteres direkte på bindingsverk. Det finnes også ferdig utvendig malt hjørnelist, og farget fugemasse til innvendige hjørner.

GOD PLANLEGGING

Når du skal montere Huntonit veggpanel er det viktig å planlegge godt, og gjøre deg kjent med tilstanden til rommet du skal pusse opp. Sjekk om det finnes eksisterende vegger eller stenderverk som kreves for å kunne sette opp Huntonit. Mål opp rommet nøye og besøk en byggevareforhandler for å se nærmere på det brede utvalget av veggplater, og lån med deg vareprøver dersom du er usikker på hvilken farge eller overflate du skal velge. Husk å ha nødvendig utstyr til monteringen. Du trenger en god sag, en skrudrill og et vater.

SLIK SETTER DU OPP VEGGENE PÅ 1-2-3!

1. Platene monteres på stenderverk med avstand c/c 60 cm. Begynn monteringen fra venstre hjørne, og skjær til første plate. Tips: ved skjæring med sirkelsag skal den malte siden vende ned.

2. Platene plasseres 10 mm fra gulvet. Bruk vater for at platene blir montert rett.

3. Spikre eller skru fast platen, og fortsett ved å sette neste plate på plass. Skjøtene skal ikke limes.

Husk: Platene må akklimatiseres to døgn i emballasjen i romtemperatur, og deretter monteres umiddelbart etter at pakningen er åpnet.

171 20160302203811000000
DET EKSTRA PENT: Bruk Akryl fugemasse i hjørnene, og flikklakk på spikre.

EKSTRA PENT RESULTAT

Er du opptatt av de minste detaljene og at veggene skal bli ekstra pene å se på? Det finnes en rekke tilbehør til Huntonit, som gjør jobben enklere og gir et mer profesjonelt resultat. Du kan for eksempel lime hjørnelistene, og bruke Akryl fugemasse i originalfarger til innvendige hjørner.

I tillegg finnes det også akrylmaling i originalfarger til å male lister i samme farge som panelplatene, samt hjørneklips for å skjule spikring i hjørnene.

VERDENS RENESTE PANELPLATER

Huntonit er opptatt av å sikre godt inneklima i norske boliger. Derfor er veggplatene av god kvalitet, ferdig tørket i fabrikk og gir ingen skadelig avgassing etter montering i hjemmet. Huntonit er de eneste interiørplatene som er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, og er kanskje verdens reneste panel – helt uten skadelige løsemidler eller kjemiske tilsetningsstoffer.

Sjekk ut www.huntonit.no for mer informasjon. Monteringsanvisninger finner du her.

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer