BYGGMAgasinet

Enkelt og genialt å bruke veggplater med tapet

Få smarte tips om hvordan du skrur tapetet opp på veggen.

September 2017

Har du tenkt til å fornye veggene med lekker tapet? Med de ferdigtapetserte veggplatene, walls4you, trenger du hverken lim, tapetkniv og tapetsletter. Jobben er allerede gjort, og alt du må gjøre er å skru tapetet opp på veggen.

ULIKE FARGER OG MØNSTRE

Walls4you finnes i over 50 stilfulle design, alt fra helt ensfargede plater til trendy mønstre fra kolleksjonene Trend, Classic og Basic. Du kan kombinere ulike walls4you-tapeter akkurat slik du ønsker, og det er mange muligheter for å få et personlig preg på rommet. Farger og mønstre kan enkelt kombineres, og du kan helt fint bruke flere ulike tapeter i et og samme rom. Veggplatene kan settes opp hvor som helst i boligen, enten det er en stue, soverom eller gangen som trenger et løft.

– De ferdigtapetserte veggplatene, walls4you, finnes i et bredt utvalg av lekre tapeter, uansett interiørstil. Farger og mønster kan kombineres akkurat slik du ønsker. Sponplatene har høy kvalitet, og den ferdigpålagte fibertapeten er i topp kvalitet, sier produktsjef Oddvar Grønsberg.

Sjekk ut hele utvalget av walls4you

SMART LÅSEPROFIL GIR PENT RESULTAT

En vanlig tapet kan kun settes opp på slette vegger. Fordelen med walls4you er at du kan montere disse veggplatene kan monteres rett på eksisterende vegg så lenge den er avrettet, enten den er slett, har panel eller en annen type struktur.

– Monteringen av platene er enkel og rask. Du er garantert et flott sluttresultat fordi en smart låseprofil gjør at skjøtene blir lite synlige. Veggplatene har også god skrufasthet, noe som gjør at de både er enkle å montere og feste ting på, forklarer produktsjefen.

1 plate monteres

SLIK MONTERER DU VEGGPLATENESTEG FOR STEG:

1. Sjekk at veggen er i lodd før du starter.
2. Mål veggens høyde og tilpass platen med en sag. Monter platen med en avstand på cirka fem millimeter til både tak og gulv. Legg et avstandsstykke under platen for å sikre avstanden til gulvet. Du kan gjerne bruke en liten flis eller en rørepinne.
3. Skjær til platen med en håndsag eller elektrisk sag. Det gjør ingenting om kanten blir litt unøyaktig. Den blir skjult av tak- eller gulvlisten.
4. Monter platene med utgangspunkt i et hjørne eller en døråpning. Sjekk at platen er i lodd før du skrur den fast. Platesidene skal ikke presses inn mot veggen.
5. Begynn på toppen når du fester platene. Fest med skruer i en avstand på cirka 15-20 centimeter. På skrukanten er den ideelle plasseringen av skruene markert med en tynn strek.
6. Neste plate presses inn i sporet til den første platen. Press den godt inn mot veggen. Legg en liten plankebit langs kanten og kakk forsiktig på den med en hammer til du kjenner at skjøten er helt glatt.
7. Når du har kommet til siste plate måler du avstanden inn til hjørnet, både ved taket og gulvet.
8. Merk av på platen, og sag til platen langs en rett strek mellom punktene.
9. Press platen inn i noten til forrige plate og press den inn mot veggen. Med et lite brekkjern eller stemjern kan du presse inn i hjørnet for å sikre at skjøten blir helt glatt
10. For å skjule plateskjøtene i hjørnet kan du bruke en ferdigmalt, smal hulkillist,eller en flex list med tapet som er genial for både utvendige og innvendige hjørner. Listen finnes i dag i 9 av tapetdesignene og leveres med ferdig påsatt tape for enkelt feste.

Christian monterer wallw4you 2

SKRUER, KRAMPER ELLER SPIKER?

Du kan feste veggplatene med skruer, kramper eller spiker. Hvis du fester platene med skruer anbefales å bruke Fibo-Trespo skrue 3,0×35mm eller tilsvarende til trestendere. Skrueavstand c/c 200mm til topp- og bunnsvill og til vertikale stendere. Til horisontal utlekting festes platene med to skruer i hver lekt og c/c 200mm til topp- og bunnsvill.

Når du fester walls4you med kramper skal krampene ha rett rygg og min. 10 mm avstand mellom krampebena. Krampenes lengde skal være minimum 30 mm. Avstanden mellom krampene er c/c 150 mm til topp og bunnsvill og til vertikale stendere. NB! Vær forsiktig hvis du bruker krampepistol ettersom kanten ikke er beregnet for harde slag.

Hvis du skal bruke spiker så festes platene skjult i not og synlig til topp- og bunnsvill med el-forsinket kammet fiber/spon spiker 2,3/45. Spikeravstand skal være c/c 150 mm til topp- og bunnsvill og til vertikale stendere.

Her finner du hele monteringsanvisningen.

Platene limes

NOEN GODE TIPS TILSLUTT:

• Walls4you skal lagres innendørs og akklimatiseres i emballasjen til romtemperatur, og platene må monteres umiddelbart etter at emballasjen er åpnet.

• Gjør ferdig muring og pussing før monteringen av walls4you.

• Tapetplatene må håndteres forsiktig, slik at overflaten og profilkanten ikke skades. Bruk rene hansker.

• Du kan bruke lister i ulike hjørneløsninger. Ved utvendig hjørne bruker du en utvendig hjørnelist som bygger 21×21 mm. Listen stiftes eller limes. Til walls4you finnes det også kombilister som enkelt tapes enten i innvendig eller utvendig hjørne.

Walls4you leveres i 12 mm tykkelse med låseprofil på langsider. Veggplatene er 62 cm brede og 239 cm høye.

Walls4you finner du hos byggevareforhandlere over hele landet. Her finner du mer informasjon

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer