Diy8

Slik får du slette vegger helt uten gips og sparkel

Med walls2paint er det veldig lettvint å få nye vegger.

Skal du bygge et nytt hus eller pusse opp kjøkkenet, soverommet eller kanskje loftstua som er full av strietapet? Med de slette veggplatene walls2paint er oppussingen gjort i en fei – helt uten gips, sparkel og tapetlim. Walls2paint er helt rene og jevne veggplater med en hvit overflate, som kan males eller tapetseres med en gang de er montert på veggen. Mål, kapp og skru platene på plass. Vips, så har du fornyet rommet med nye slette vegger.

DETTE KAN DU GJØRE HELT SELV!

Heldigvis trenger du hverken håndverkere eller forhåndskunnskap for å sette opp walls2paint. Dette kan du gjøre helt selv. Walls2paint er et smart produkt for deg som vil gjøre jobben kjapt, og veggplatene har en unik låseprofil slik at du enkelt og raskt får montert og klikket sammen hver enkelt veggplate. Du slipper også jobben med å sparkle og pusse når husets rom skal få nye vegger, og kan male på veggene med en gang.

– Veggplatene kan settes opp i de fleste av husets rom, både på soverommet og kjøkkenet, i stua og gangen. Veggplatene må monteres på avrettet stenderverk. Ønsker man derimot å montere walls2paint-platene på eksisterende vegg, kan man fint gjøre det, men det er viktig at ujevnheter i eksisterende vegg er rettet opp før veggplatene monteres. Den unike låsprofilen gir nesten usynlige skjøter. Veggplatene har god skrufasthet, så de er derfor enkle å montere og feste ting på, sier produktsjef Oddvar Grønsberg.

– Veggplatene er svært enkle å sette opp, og skjøtene blir rette og stabile.

SLIPPER SPARKLING

Daglig leder hos Sjusjøen Byggservice AS, Anders Brukstuen, har svært god erfaring med walls2paint i sine prosjekter.

– Vi driver med rehabilitering og restaurering av hus og hytter, og vi bruker ofte walls2paint i våre prosjekter. Fordelen med veggplatene er at vi slipper å hyre inn en maler for å gjøre sparkle- og malejobben. Veggplatene er også svært enkle å sette opp, og skjøtene blir rette og stabile. Alternativet hadde vært gipsplater som hadde krevd sparkling. Den jobben slipper vi med walls2paint.

Walls2paint montering mann

SLIK GJØR DU:

1. Før montering skal rommet være lukket, ventilert og forsvarlig uttørket. Oppvarming skal være igangsatt.

2. Platene monteres på godt avrettet stenderverk med nøyaktig c/c 600mm. Det er viktig at stendere er plassert helt nøyaktig, og at veggene står i lodd.

3. Platene monteres med min. 5 mm klaring mot tak og gulv.

4. Plateskjøten skal limes med en fyldig limstreng på den lange spikerleppa, eventuelt overskytende lim tørkes bort.

5. Platene kan festes med skruer, kramper eller spiker.

GODE TIPS!

Før du setter i gang med monteringsjobben, er det viktig å huske at veggplatene skal akklimatiseres i romtemperatur i minimum tre dager, dersom de har stått på kaldtlager.
I tillegg må ujevnheter i bindingsverket eller eksisterende vegg rettes opp før veggplatene monteres. Anvend rettholt til dette.
For at sluttresultatet skal bli best mulig, må du glatte over skjøten med et finkornet pussepapir etter første strøk med maling.

Veggplatene har et plateformat på 600 × 2390/2600/2800 mm. Platetykkelsen er 12mm.

Les full monteringsanvisning her.

21 20150824100446000000
Plateskjøten skal limes med en fyldig limstreng.

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer