Montering tak7

Kvalitetstaket som sparer deg verdifull tid

Bruker du Huntonit panelbord i taket, kan du være sikker på tre ting: Det er enkelt å montere, det har varig kvalitet og det tåler fukt.

Du har kanskje allerede brukt Huntonit panelbord som veggmateriale? Men visste du at disse panelbordene egner seg vel så godt til å montere i tak?

Montering tak7
TAK PÅ 1, 2, 3: Huntonit panelbord kan enkelt monteres alene. De kan brukes stående eller liggende.

– Huntonit panelbord er formstabile, og det vil ikke oppstå tørkesprekker. Taket er dessuten ferdigmalt og dermed er ferdig når det er montert – du trenger hverken pusse, sparkle eller male, sier Kjell Torland, produktsjef i Huntonit.

Sjekk ut Huntonit her.

Montering huntonit panelbord tak
ENKEL MONTERING: Huntonit panelbord festes med kramper eller skruer, og trenger ingen etterbehandling.

Lekende lett montering

Vi har snakket med «handy woman» Linn Cecilie Dahl Tallaksen som har valgt å bruke Huntonit panelbord i taket sitt. Hun har pusset opp huset som hun og mannen Vidar kjøpte i 2017 og har pusset opp alt fra kjeller til loft.

Linn cecilie og vidar dahl tallaksen
DIY-PAR: Linn Cecilie og Vidar Dahl Tallaksen ønsket seg et moderne tak, og monterte Huntonit panelbord på egen hånd.

– I stuen og kjøkkenet var det furupanel fra før, og vi ønsket oss et mer moderne tak. Vi rev ned det gamle taket, og monterte Huntonit panelbord rett på lektene. Monteringen gikk kjempelett, forteller hun.

Stue utgangspunkt
STUE FØR OPPUSSING: Slik så stua til Linn Cecilie og Vidar ut. Det gamle taket ble revet ned før de monterte et klassisk hvitt tak av Huntonit panelbord.

Paret ønsket seg et klassisk hvitt tak av god kvalitet, og de hadde hørt og lest mye bra om produktene fra Huntonit, og dermed falt de for Huntonit panelbord.

Stue ferdig huntonit panelbord
STUE ETTER OPPUSSING: At de brukte Huntonit panelbord i taket er noe av det paret er mest fornøyde med etter oppussingen.

– Monteringen utførte de sammen, Én holdt panelbordet, og den andre festet det med en krampepistol. Så brukte vi hjulbår for å lage hull til spottene. Dette gikk også helt smertefritt, sier hun.

Les mer om Huntonit og montering her.

Huntonit panelbord tak
PASSER I ALLE ROM: Huntonit panelplater kan brukes i alle rom, også våtrom.

Et tak med garanti

Man trenger altså ikke fagbrev for å montere Huntonit panelbord, men med trente fingre vil jobben gå unna i en fei.

– Huntonit panelbord er utviklet for å kunne monteres alene. De finnes i 2- og 3-meters lengder, og falsene er alltid presise ved sammenføyning. Panelbordene skal ikke limes i skjøtene, kun festes med kramper eller skruer, forklarer produktsjefen.

Han understreker at panelbordene kan brukes i alle rom og har 20 års garanti ved bruk i våtromstak.

Sommer hytte 2
KLASSISK OG LYST: Huntonit panelbord egner seg like godt på vegg som i tak. Panelbordene har usynlig innfesting, og finnes i mange ulike overflater og farger.

Taket som gir rommet et nytt uttrykk

Tilbake til paret som monterte Huntonit panelbord på egen hånd. Ble de fornøyde?

– Vi var spente på om vi kom til å få det som vi håpet, men mannen min har en del oppussingserfaring som kom godt med, forklarer Linn Cecilie.
I dag er taket noe av det hun er mest fornøyd med i hele oppussingen.

– Huntonit panelbord ga stua og kjøkkenet et helt nytt uttrykk – akkurat det vi ønsket oss, sier hun fornøyd.

Et kvalitetsprodukt

Som håndverker skal man ofte selge inn materialvalgene man tar. Kunden har ikke alltid en forutsetning for å forstå forskjellen på de ulike produktene på markedet, men de aller fleste vil si seg enige i at det er best å velge noe som varer. Ingen orker oppussing annethvert år.

– I tillegg til at Huntonit panelbord har 20 års garanti, er det de eneste tak- og veggplatene som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund. Her er det ingen skadelige avgasser, forsikrer Torland.

Montering tak10 riktig
TAK MED GARANTI: Huntonit panelbord leveres med 20 års garanti, så dette er et trygt og bærekraftig valg.

Klar, ferdig – ferdig!

Både profesjonelle håndverkere og DIY-entusiaster vil glede seg over at når monteringsjobben er gjort, er jobben faktisk ferdig.

– Det mest fantastiske med panelbordene er at vi ikke trengte å gjøre noenting etter monteringen! sier Linn Cecilie.

Det eneste hun gjorde var å vaske vekk byggestøv – men ingenting mer.

– For en håndverker er det også mye tid å spare på å montere et kvalitetstak som er klart til bruk umiddelbart etter montering, konkluderer Torland.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Huntonit eller se huntonit.no.

Relaterte artikler