Walls2paint montering mann

Få jobben gjort raskt

Walls2Paint – en effektiv løsning for smarte håndverkere.

Enten du skal sette opp nybygg eller har ansvar for et oppussingsprosjekt, så er du avhengig av smarte løsninger for å få jobben gjort pent og grundig.

Slipper sparkling

Med veggplatene Walls2Paint har det aldri vært enklere å sette opp vegger. Walls2Paint er en ferdigbehandlet sponplate som leveres klar for maling eller tapetsering.

Veggplatene har en unik låseprofil. De krever derfor ingen krevende sparkling, og du sparer masse tid og arbeid. Det eneste du trenger å gjøre er å male eller tapetsere rett på platene.

– Veggplatene kan settes opp i de fleste av husets rom, både på soverommet og kjøkkenet, i stua og gangen. Veggplatene må monteres på avrettet stenderverk. Ønsker man derimot å montere Walls2Paint-platene på eksisterende vegg, kan man fint gjøre det, men det er viktig at ujevnheter i eksisterende vegg er rettet opp før veggplatene monteres. Den unike låsprofilen gir nesten usynlige skjøter. Veggplatene har god skrufasthet, så de er derfor enkle å montere og feste ting på, sier produktsjef Christian Sørlie.

– Veggplatene er også svært enkle å sette opp, og skjøtene blir rette og stabile.

Veggplatene er skrufaste og leveres i hele fire lengder – 230+/2800/2800/3000mm og alle er nto 600mm brede.

Les også: Alltid perfekt resultat med Huntonit

Fornøyd håndverker

Daglig leder hos Sjusjøen Byggservice AS, Anders Brukstuen, har svært god erfaring med Walls2Paint i sine prosjekter.

– Vi driver med rehabilitering og restaurering av hus og hytter, og vi bruker ofte Walls2Paint i våre prosjekter. Fordelen med veggplatene er at vi slipper å trekke inn en maler for å gjøre sparkle- og malejobben. Veggplatene er også svært enkle å sette opp, og skjøtene blir rette og stabile, sier Brukstuen og fortsetter:

– Alternativet hadde vært gipsplater som hadde krevd sparkling. Den jobben slipper vi med Walls2Paint. Jo færre folk som må trekkes inn, jo mer effektivt kan vi gjøre et prosjekt. Flere har sett våre ferdigstilte prosjekter der Walls2Paint er brukt. De har blitt imponert over sluttresultatet, og hvor tette og lite synlige skjøtene er.

Brukstuen har også et godt tips for et perfekt resultat.

– Puss lett over skjøtene mellom første og andre malingsstrøk. Dette fordi skjøtene løfter seg litt etter det første malingsstrøket, sier han.

Tre dager i romtemperatur

Før du setter i gang med jobben, er det viktig å huske på at veggplatene skal akklimatiseres i romtemperatur i tre dager eller lenger, dersom de har stått på kaldtlager.

Walls2paint montering linstreng
Plateskjøten skal limes med en fyldig limstreng.

Slik gjør du:

1. Før montering tar til skal bygget være lukket, ventilert og forsvarlig uttørket. Oppvarming skal være igangsatt.

2. Platene monteres på godt avrettet stenderverk med nøyaktig c/c 600mm. Det er viktig at stendere er plassert helt nøyaktig, og at veggene står i lodd. Eventuelle ujevnheter i bindingsverket/ eksisterende vegg må rettes opp før veggplatene monteres.

3. Platene monteres med min. 5 mm klaring mot tak og gulv.

4. Plateskjøten skal limes med en fyldig limstreng på den lange spikerleppa, evt. overskytende lim tørkes bort.

5. Platene kan festes med skruer, kramper eller spiker.

Tips! For at sluttresultatet skal bli best mulig må du glatte over skjøten med et finkornet pussepapir etter første strøk med maling.

Se full monteringsanvisning her.

Les også: Skru opp tapetet opp på veggen

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer