BYGGMAgasinet

DIN OASE: Hyttesoverommet skal invitere til inspirasjon og restitusjon. Veggene er viktigere enn du kanskje tror.

Rustikk komfort på hytta begynner med veggene

– Hytta skal være noe annet enn det vi har hjemme. Her må vi tørre å velge en stil som virkelig senker skuldrene, sier interiørstylist Annette Nordstrøm.

Juli 2020

I løpet av et hytteopphold har de fleste av oss vært innom tanken på hva som kan oppgraderes eller totalfornyes. Da er det deilig å vite at det finnes enkle løsninger som gir store forvandlinger!

Istock 1053678480

Med ferdigtapetserte veggplater er det enklere enn noensinne å gi hytta et lite løft. Finishen «Rustik Oak» fra Walls4You har samme visuelle preg som gamle tømmervegger, og gjør seg ekstra godt på hyttas soverom. Veggplatene leveres ferdigtapetserte og klare til montering. Alt du trenger å gjøre er å plate over eksisterende vegger, eller montere direkte på stenderverket.

To bilder rustic oak hyttesoverom
GROVE TEKSTILER: Sengen fylles med grove tekstiler, og en skinnfell som henter opp bruntonene i veggplatene.

– Jeg bruker ofte veggplatene fra Walls4You i mine show rooms, og kan med hånden på hjertet si at jeg plater opp en vegg på et kvarter når veggplatene har riktig høyde, sier interiørstylisten.

Tør å vær leken

Hun minner om at på hytta gjelder helt andre regler for interiøret enn på hjemmebane. Det er et fristed, der vi skal la oss restituere og inspirere. Derfor er det viktig å finne ut hva som får deg til å senke skuldrene de ekstra millimeterne. – Vi må tørre å være litt mer lekne på hytta enn hjemme, der alt skal være stilrent og praktisk, sier hun.

Annette profilbilde midtstilt
INTERIØRSTYLIST: Annette Nordstrøm.

Hvordan gjør man det, tenker du kanskje? Annette anbefaler en tankeflukt tilbake til et sted der du opplevde følelsen av zen. Forsøk så å huske nøyaktig hva som trigget følelsen. Var det fargene, materialene, lyset, duftene eller tekstilene? Basert på dette kan du gjøre mer bevisste interiørvalg.

Sjekk ut Walls4You her.

Hytte10
HYTTEKOS: «Rustik Oak» fra Walls4You har samme preg som gamle tømmervegger. Du monterer de enkelt på en kveld.

Interiør med mening

Kanskje er det en kopp som får morgenkaffen til å smake ekstra godt, eller en lysestake du har arvet av en bestemor som har en spesiell plass i hjertet? – Det handler ikke om dyrt eller billig, men om å velge elementer som gir mening for akkurat deg, sier hun.

Les mer om Walls4you her.

To bilder rustic oak soverom 2
SELVLAGET NATTBORD: Det blir ikke enklere enn en trestubbe som nattbord. Du stripper enkelt bort barken når treverket er tørt for å få frem det fine spillet i treverket.

Grove tekstiler, fargevalg inspirert av naturen, isolerende ulltepper på gulvet og en avkappet stubbe som nattbord gir deg den deilige, rustikke følelsen på hyttesoverommet. «Rustic Oak» fra Walls4You rammer det hele vakkert inn, og gir en følelse av å bringe naturen inn. Nattbordet har Annette laget selv, ved å kappe av et passende stykke av en trestamme som opprinnelig skulle bli til ved.

– Det eneste jeg har gjort er å strippe bort barken etter at treverket har fått tørke, og pusse over med sandpapir på bordflaten, sier hun.

34

Raske resultater for den utålmodige

Planlegger du en stilendring på hytta, er Walls4You fra Forestia et smart valg som korter ned oppussingstiden betraktelig. Veggene får et nytt utseende umiddelbart etter montering, og veggplatene leveres i flere ulike design og lengder (2.39m og 2.60m).

Rustic oak hund to bilderl

Walls4You passer i alle rom bortsett fra våtrom, og er det siste som skal monteres etter at alle andre prosesser som medfører fukt er avsluttet. Det eneste du trenger til monteringen er Huntonit-skruer og vinterlim, sier Christian Sørlie, produktsjef i Forestia. Han har også et eksperttips: «La veggplatene akklimatiseres tre døgn innendørs før montering – da er du garantert et godt resultat».

Veggplatene har god skrufasthet, og tåler både vekten av lamper og bokhyller. Husk bare at de kun egner seg i hytter som har jevn innetemperatur gjennom hele året.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Walls4You fra Forestia eller se forestia.no.

Kommentarer

Les også disse sakene

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer