BYGGMAgasinet

URNORSK MØTER EKSOTISK: Bland urnorske materialer med eksotisk interiør og få en rustikk stil med et ekstra spennende uttrykk.

Slik skaper du en rustikk stil – hjemme eller på hytta

Stilen gir et lunt og varmt uttrykk, som passer supert i norske hjem.

Desember 2016

Den rustikke stilen kjennetegnes av enkle, robuste og naturlige overflater.
Enten det er hjemmet ditt du skal innrede eller det er hytta som trenger en oppgradering, så fungerer stilen like bra på soverommet, i stua eller gangen.

Fargespekteret gjenspeiler fargene du finner i naturen, og farger som beige, grått og brunt har et sterkt fotfeste i stilen. Bruk gjerne interiørelementer av tre, rotting, jern og keramikk, og bland inn tekstiler som lin, skinn og ull.

Naturen kan være rene gullgruven når du skal innrede et rom i rustikk stil. Plukk med deg stener, kvister og grener, eller ta med deg noe drivved fra vannkanten. Bruk elementene som de er, eller redesign eget interiør som knaggrekker, hyller eller dekorasjoner. Her er det bare fantasien som setter en stopper for hva du kan lage selv.

Camilla
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Interiørstylist og butikkeier, Camilla Berntsen, er lidenskapelig opptatt av interiør og styling og har 15 års erfaring fra interiørbransjen.

Gode tips fra interiøreksperten

Interiørekspert Camilla Berntsen har mange gode tips til hvordan du enkelt kan skape en rustikk stil i dine omgivelser.

- Når man skal lage en rustikk stil hjemme eller på hytta, er det ofte materialene og miksen av dette som setter stilen. Man bruker som regel naturmaterialer i de store flatene, og i interiøret er det fint med levende materialer som tre, sten, metaller, ull og pels. Det gir et varmt og lunt uttrykk, og passer fint i norske hjem hvor det er kaldt og mørkt store deler av året. De fleste benytter seg av rolige jordfarger, og overflatene er gjerne slitte og blir finere og finere over tid.

Les også: Drøm deg bort til luksuslivet i the Hamptons

Det er morsomt å mikse det rustikke, norske uttrykket med spennende suvenirer man har tatt med seg fra reise

Urnorsk møter eksotisk stil

Den rustikke stilmiksen kan gjerne blande urnorske detaljer med eksotisk interiør fra hele verden.

- Denne stilen er perfekt for innslag av interiørelementer fra andre land og kontinenter. Det er morsomt å mikse det rustikke, norske uttrykket med spennende suvenirer man har tatt med seg fra reise. Den etniske trenden er stor om dagen, og du får ofte kjøpt nyproduserte interiørvarer i rustikk look hos din lokale interiørbutikk. De er ofte inspirert av steder som India, Indonesia og Afrika.

Les også: Slik får du det fineste retrohjemmet

Vegger med rustikk look

Med de ferdigtapetserte veggplatene, Walls4You, kan du superenkelt fornye veggene på 1-2-3. Platene kommer i over 50 ulike farger og mønstre så du finner garantert noe som passer til den rustikke stilen. Berntsen anbefaler følgende dekorer:

- De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You er perfekte for denne rustikke stilen, og noen fine eksempler er platene Driftwood, Winebox og Rustic oak.

Sjekk ut hele utvalget av Walls4You her

35
PERSONLIGE DETALJER: Bruk gjerne suvenirer fra utenlandsturer eller interiørskatter, når du skal skape en rustikk look.

Tips til hvordan få en rustikk stil:

1. Bruk jordfarger og andre farger fra naturen.

2. Miks materialer som tre, rotting, jern, stein, keramikk, lin, skinn og ull.

3. Bland urnorskt interiør med eksotiske gjenstander fra andre verdensdeler.

4. Ta inn elementer fra naturen og lag ditt eget interiør av kvister, grener og drivved.

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer