BYGGMAgasinet

Slik gjør du det: Klikk opp taket i en fei!

Nå trenger du ikke lenger håndverkere for å montere et perfekt tak. Premium Ceiling fra Forestia har en enkel låseprofil som gjør at alle kan få det til. Spar penger, og glem sparkling!

Mai 2021

Premium Ceiling fra Forestia er trebaserte og ferdigtapetserte takplater med en smart låseprofil. Du monterer dem, maler dem, og så er jobben gjort! Ingen sparkling eller sliping. Dette er takplatene for deg som vil gjøre jobben selv, uten å kompromisse kvalitet og estetikk.

Sjekk ut Forestia Premium Ceiling her.

Forestia premium ceiling (2)

Slik gjør du det

Uansett om du skal montere tak i et nybygg eller i et eksisterende bygg, så vil du få et perfekt resultat med takplatene Premium Ceiling. De kan monteres direkte på stenderverk, eller over et eksisterende tak, forutsatt at dette er rett.

Steg 1. Tilpass veggplaten

Husk å legge inn 1 centimeter klarering mellom vegg og tak.

Steg 2. Skru på plass første takplate

Bruk en takstøtte for å holde takplaten oppe under montering. Da kan du konsentrere deg om å feste skruene i noten.

Steg 3. Lim

Legg en streng med trelim i profilen på den neste takplaten du skal montere.

Steg 4. Klikk sammen takplatene

Klikk takplaten på plass, og bruk den spesialtilpassede styreskinnen og slagklossen fra Forestia for å få helt perfekte skjøter. Slagklossen ivaretar den unike låseprofilen, og du trenger ikke å være hard på labben for å få takplatene ordentlig på plass.

Steg 5. Mal i ønsket farge

Premium Ceiling er ferdigtapetserte. Det betyr at de er klare til å males umiddelbart etter montering. Skjøtene skal ikke sparkles, men bør pusses lett med et sandpapir etter første malingsstrøk.

Dette trenger du:

  • Takstøtte
  • Sag for å tilpasse takplatene
  • Forestias styreskinne og slagkloss
  • Drill + 3,0×35 mm treskruer
  • PVAC-lim, f.eks Casco trelim
  • Meterstokk
  • Brekkjern – for å få på plass siste plate der du ikke kommer til med slagklossen.
  • 240 grams sandpapir
  • Maling + malingsrulle. Vi anbefaler akryl takmaling med glansgrad 02.
Forestia premium ceiling (3)

Praktiske pakker

Takplatene leveres med fire lengder i hver pakke, slik at du enkelt kan transportere dem selv. Når du har montert ditt nye tak, har du et tak med god skrufasthet. Du kan med andre ord henge opp lysekronen etter bestemor eller moderne lysskinner – eller begge deler, hvis du vil.

Forestia premium ceiling (7)
Forestia premium ceiling (9)

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Forestia Premium Ceiling eller se forestia.no.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer