BYGGMAgasinet

Pusset opp treningsrommet selv: Klarer jeg det, klarer alle det!

Med panelplater fra Huntonit gikk oppussingen til influenser Line Victoria Husby som en lek. Nå har hun fått blod på tann, og ønsker seg kappsag til jul!

November 2020

– Utgangspunktet var et rom hvor det virkelig ikke så ut. Jeg ble flau hvis venner og familie så hvor nedslitt og rotete det var, sier hun.

Hun så for seg en omfattende oppussingsprosess som involverte å fjerne førti år gammel tapet – med påfølgende sparkling, pussing, grunning og maling. Men så hørte hun om Huntonits panelplater som kan monteres utenpå eksisterende vegger.

Sjekk ut Huntonit her.

Klikkes på plass

Line monterte panelplatene på egen hånd, uten mye oppussingserfaring å skryte av. Fordelen med Huntonit Basic Wall er at de bare skal klikkes på plass.

– Det eneste jeg måtte gjøre var å sage for å tilpasse høyden, og så feste Huntonitskruene etter hvert som jeg klikket panelplatene på plass. Skruene var veldig spisse, så det var akkurat som om de skrudde seg inn selv. Det var gøy å se hvordan de «trakk» neste plate på plass, forteller hun. De eneste verktøyene hun brukte underveis var stikksag, målebånd og en elektrisk skrutrekker.

Motivert av egen suksess

Det tok influenseren noen få ettermiddager å ferdigstille treningsrommet, inkludert tiden hun brukte på å male gulv og tak. Dette var langt fra den tidkrevende prosessen hun hadde gruet seg til.

Les mer om Huntonit her.

– Det går utrolig fort å klinke opp en vegg, for hver panelplate er 62 centimeter bred. Har du en vegg på seks meter, så trenger du bare ti plater for å komme i mål. Jeg skal innrømme at jeg ble litt høy på meg selv da jeg så hvor fint det ble underveis. Det ga meg en skikkelig motivasjonsboost, sier hun.

Det eneste hun var usikker på var hvordan hun skulle begynne. Da brukte hun Huntonits monteringsvideo på YouTube. – Den var superpraktisk. De snakket et språk jeg forsto, og jeg fant ut at man skal begynne i et hjørne.

Designvegg som blikkfang

Line valgte fargen «Soft Menthol» i en kostemalt finish på veggene, men noe malingssøl ble det ikke. Panelplatene fra Huntonit leveres ferdigmalt, så med én gang de er montert, er du ferdig med oppussingen. Du får panelplatene i mange ulike farger og finisher, og de er faktisk de eneste interiørplatene som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund.

I tillegg ønsket Line seg en designvegg som blikkfang. Valget falt på designplater fra Huntonit med motivet «Twilight». Det er et drømmende skoglandskap som inviterer til å legge inn det ekstra giret på tredemølla.

Gikk alt etter planen?

– Jeg synes faktisk prosjektet har gått overraskende godt etter planen, bortsett fra da jeg skulle montere de fire designplatene fra Huntonit. Da jeg kom til monteringen av skoglandskapet følte jeg meg så trygg på klikk-prosessen at det gikk unna på 1-2-3, sier hun. Problemet var bare at hun glemte at det var et motiv som skulle koordineres. Det var ikke før hun la seg den kvelden at hun begynte å tenke på om resultatet ble som det skulle.

–Jeg måtte ned og ta en ny titt, og ganske riktig; ingen av de fire designplatene var plassert der de skulle, ler hun. Dermed grep hun den elektriske skrutrekkeren, skrudde ut skruene, og monterte på nytt. – Det var ingen katastrofe, for veggplatene fra Huntonit er superenkle å demontere, sier hun lettet. Veggplatene er også kjent for sin utmerkede kvalitet, produsert av naturlig, giftfri trefibermasse. Dette er vedlikeholdsfrie vegger med lang levetid.

Ga mersmak

Nå som treningsrommet er ferdig, har hun ingen unnskyldning for å ikke vedlikeholde treningsrutinene. – Det er lettere å legge inn en treningsøkt nå som jeg ikke må ut av huset, sier hun.

Oppussingsprosjektet har også gitt henne fornyet selvtillit på DIY-fronten. – Helt ærlig, det er ikke så vanskelig, altså! Panelplatene er ekstremt enkle å montere, og de leveres i pakker med to plater så de er ikke tunge å bære. Når jeg sier at jeg gjorde alt selv, så gjorde jeg virkelig det, sier hun fornøyd.

Venner og familie har vært innom og latt seg imponere av resultatet. Til og med faren, som har bygget eget hus, måtte skryte av datteren sin. Line innrømmer at prosjektet har gitt mersmak, og at hun har skrevet opp «kappsag» på ønskelisten til jul.

– Da jeg støvsugde siste rest av oppussingsarbeidet, tenkte jeg «hva skal jeg ta neste gang», og jeg har faktisk nok plater igjen til å ta lille-dassen oppe, ler hun.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Huntonit eller se huntonit.no

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer