BYGGMAgasinet

Så enkelt monterer du nye trevegger på hytta

Trevegger er både moderne og tidløst, men også enkelt å montere på egenhånd. Vi viser deg hvordan.

November 2020

Treverk og naturmaterialer har alltid vært en tradisjon i norske hus og hytter, men det siste tiåret har mange beveget seg helt bort fra det varme og hjemmekoselige og over i andre enden av skalaen; kaldt, helhvitt og minimalistisk, med få farger, teksturer og personlige elementer.

Sjekk ut serien Smartpanel Wood her.

Smartpanel wooddrivved to stk
LYST TRE: Smartpanel Wood Drivved.

Nå ser det derimot ut til at mange nordmenn søker etter den gylne middelvei. Gulbrune furuvegger vil nok forbli et tilbakelagt kapittel i norske hjem, men nye varianter av trevegger er en av de tydeligste trendene fremover.

Daybed4 red2
MELLOMLYST TRE: Smartpanel Wood Tjærebrun.

En fin balanse

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist og fotograf.

Hun forteller at nå som treverk og en lunere stil er på vei tilbake i trendbildet, er mange usikre på hvordan de skal skape en helhet med ulike naturelementer i et ellers moderne interiør.

«Vegger med trestruktur blir en myk kontrast til et stramt interiør, og gir hjemmet mer sjarm»

Hyttekrok10
MØRKT TRE: Smartpanel Wood Skigard.

Slik gjør du det:

1. Bruk vater på første plate for å få det helt rett
2. Beregn 5 mm mellomrom mellom gulv og tak
3. Skru på plass hver plate (skruene skjules bak neste plate)
4. Sett på lister til slutt, og vipps så har du en ny, jevn og dekorativ vegg!

Ny stil på rekordtid

Interiørstylist Annette har lagt sin elsk på den nye Smartpanel Wood-serien, og synes det rustikke raskt blåser liv i upersonlige hjem, uten å overdøve interiøret.

Annette profil (1)

- Veggplatene i Smartpanel Wood-serien er ideelle for å skape en lunere stil, og de finnes i alt fra lyse til mørke valører av tre. Dette er en god måte å raskt skape stor forandring i hjemmet på, uten at det blir for omfattende eller dominerende. Designet passer perfekt som bakteppe til en moderne innredning med stramme linjer, gjerne med et snev at det industrielle med stål og nøytrale farger, forteller hun.

Enkel montering

Veggplatene fra Smartpanel er enkle å montere ved at platene enkelt klikkes sammen. Platene kan monteres enten på stenderverk eller eksisterende vegg og en trenger ikke være snekker for å få til et proft resultat på kort tid. Fordelen ved Smartpanel Wood er at du får stilrene trevegger uten å måtte sparkle eller lakkere, slik som ved ubehandlet tre. Platene er svært solide, men også tynne, slik at du beholder så mye som mulig av romarealet.

Smartpanel wood fargepalett
Fra venstre: Smartpanel Wood i fargene Tjærebrun, Kalkhvit, Lys Never, Drivved, Skigard og Ubehandlet

Se forhandlere her.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer