BYGGMAgasinet

LYST OG LETTSTELT: Lag et hobbyrom med hvite vegger og møbler i lyst treverk, og en praktisk og lettstelt innredning.

Lag ditt eget Hobby-/DIY-rom

Alle trenger et sted å være kreativ.

September 2016

De fleste har en eller annen hobby på fritiden, enten det er håndarbeid, maling, fotografering, scrapbooking eller andre kreative aktiviteter. Derfor bør alle hjem ha et eget hobby-/DIY-rom. La rommet eller kroken bli dedikert til hobby, og innred med et godt arbeidsbord med plass til alt du trenger av redskaper og utstyr. Slike rom kan lett bli rotete. Derfor bør kun ting som gir deg inspirasjon stå fremme, mens resten bør ryddes i skuffer og skap. Husk også et godt arbeidslys rett over der du sitter og jobber, slik at du alltid har best mulig lys.

Annette og christian2
ERFARENT EKTEPAR: Annette og Christian Thorsbye har 10 års erfaring som stylister og fotografer, for både norske og utenlandske magasiner.

Alle fortjener et kreativt hjørne

Ekteparet Annette og Christian Thorsbye er både interiørbloggere med bloggen annettechristian.com, stylister, fotografer, designere og skribenter. De bruker gjerne sitt eget hjem til kreativ jobbing, og mener det er veldig enkelt å skape en egen stilfull krok for kreativitet.

– Alle hjem fortjener et lite kreativt hjørne. Det eneste man trenger er et par kvadratmeter der man fritt kan boltre seg med det man ønsker å kreere. Man kan lett skape en slik sone med et arbeidsbord og en krakk eller stol. Og la resten av interiøret inspireres av din hobby.

Les også: Dekk opp til fest i spisestua

Perfekt i norske hjem

Interiørekspertene mener det er mange fordeler ved å bruke veggplater i et slikt hobbyrom.

– Huntonit gir mange muligheter for personlig preg siden de kommer i mange varianter, og passer i alle rom i hjemmet. Huntonit passer også på hytta og i fritidsboligen, både ved havet og på fjellet, sier ekteparet og legger til at det er god grunn til at nordmenn har lagt sin elsk på denne typen vegger:

– Huntonit har en naturnær følelse, noe som passer godt i vår nordiske interiørstil. I mange generasjoner har vi brukt materialer fra naturen inne i våre hjem. Huntonit-platene er med på å videreføre dette uttrykket og tradisjonen på en moderne og teknisk tidsriktig måte.

Les også: Skap et kjøkken med sjel

13
NØYTRALT OG ELEGANT: Veggplatene 8 fas hvitkalket fra Huntonit gir et klassisk uttrykk med en myk hvitkalket finish, og passer til de fleste interiører og stiler.

Lyse omgivelser

Lag et hobbyrom med hvite vegger og møbler i lyst treverk, og en praktisk og lettstelt innredning. De flotte lyse veggene gir rommet en lun og inspirerende følelse, selv om det er sparsomt møblert. Ikke glem at det aller viktigste med et hobbyrom er at du kan utfolde deg kreativt, og har den plassen som trengs til det.

For at hobbyrommet skal virke stort er det smart å bruke nette møbler og lyse vegger, som for eksempel Huntonit 8 fas hvitkalket fra Huntonit Texture Wall-serien. Disse veggplatene er både klassiske og lyse.

– Denne veggen gir et klassisk uttrykk med en myk hvitkalket finish. Den vil passe til de fleste interiører og stiler, som har et nøytralt og elegant uttrykk.

Huntonit passer overalt

Huntonit Texture Wall-serien er allsidig og passer overalt i boligen.

– Huntonit Texture Wall passer perfekt til de rommene hvor man ønsker å skape et naturnært utrykk. For den som ønsker et rustikk utrykk finnes det plater med mye tekstur og dypere farger. Og for dem som ønsker et naturlig, men nøytralt resultat, passer platene med mindre tekstur og tettere overflatebehandling bedre.

Se hele utvalget av veggplater i Huntonit Texture Wall-serien.

Interiørekspertenes Huntonit-favoritter

Ekteparet Thorsbye har flere Huntonit-favoritter.

– Vi liker så mange av veggplatene til Huntonit, men hvis vi må velge ut en favoritt så har vi valgt ut Texture Wall Cottage White Sawcut. Grunnen til det er det sarte lekre sagsporet, som er beholdt umalt. Den skaper en fin effekt som vi føler er veldig i tiden. Men vi elsker også Basic Wall Soft Menthol ettersom vi bor på landet og dyrker den landlige interiørstilen. Den duse grønnfargen er perfekt balansert, ikke for grå, men heller ikke for mintgrønn!

Les mer om veggplater fra Huntonit og finn dine favorittvegger på huntonit.no, eller gå innom din nærmeste byggevareforhandler for mer informasjon.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer