BYGGMAgasinet

Her er vårens fargetrender

SPENNENDE NYE FARGER OG VÅGALE KOMBINASJONER. DETTE GIR DEG GARANTERT MALEGLEDE!

Mars 2019

Når solen skinner stiger humøret i takt, og vi vil gjerne omgi oss med friske farger. Denne våren ser vi en positiv og mer leken fargepalett, men den viktigste trenden er å kombinere flere lignende fargetoner på samme vegg.

LYS VÅR

I trendbildet ser vi nå både fersken, oransje, rosa og korallfarger gjøre sitt inntog. Lyse farger preger våren, og vi tør å male flere vegger enn bare den typiske ene for å skape dybde i rommet, ifølge Jotun.

– Det meste er lov i tiden vi er inne i, men det har nok vært noe mer mellomtoner i trendbildet den siste sesongen enn de helt mørke, forteller Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

Mange kvier seg for å gå i gang med maleprosjekter dersom veggene trenger mye forarbeid. Selv med sparkling og pussing er det ikke alltid nok for å gi et glatt og proft resultat. Med veggplatene Walls2Paint får du slette, maleklare vegger på null komma niks, slik at malejobben blir en lek!

«Vårens fargetrender stråler av personlighet»

Se hvor enkelt interiøreksperten setter opp maleklare veggplater:

 

GRØNNE TONER MEST POPULÆRT

Grønnfarger er blant trendfavorittene denne sesongen, skal vi tro fargeeksperten.

– Vi ser at de kulørte fargene vokser i popularitet, og grønt er helt klart i ledersjiktet, sier Nina.
– Grønt, både i mørke og duse varianter, har virkelig etablert seg som en god basisfarge. Mange merker at grønne toner er godt å omgi seg med; de er energigivende, frodige og levende, samtidig som de kan skape ro og balanse.

Les også: Brystpanel-trenden er tilbake for fullt

Gjesterom10

Det å velge ut en ny veggfarge er et spennende prosjekt, men ifølge ekspertene er det visse forholdsregler en bør ta for å sikre at man blir fornøyd.

– Mange undervurderer hvilken effekt undertonene i fargene kan ha, særlig når du skal kombinere farger, forklarer Nina.

– Veggunderlaget og lysforholdene i hjemmet kan påvirke fargespillet, og det beste er å starte med hvite, slette vegger og å teste deg frem med fargeprøver, anbefaler hun.

Fargetrender
Dette er noen av vårens mest populære fargetrender. Fra venstre: LADY 12083 Devine, 12084 Dusky Peach, LADY 12074 Peachy, LADY 7629 Antique Green, LADY 7628 Treasure og LADY 7627 Refresh.

FARGER GIR ENERGI

– Gult sies å stimulere kreativiteten og rødt symboliserer lidenskap, mens grønt og blått er kjent som beroligende farger som gir harmoni. Farger er også tett forbundet med egne erfaringer, minner og sanseopplevelser, så det kan være lurt å tenke gjennom hvilke farger du responderer godt på, sier Nina.

RØDT I ULIKE VARIANTER

Rødt blir å se i ulike varianter i årene som kommer, skal vi tro Jotun, men vi snakker langt fra julerød! De trendy rødtonene er mer naturlige, rustikke og brente. De er nedtonede og vipper mot både brunt og rosa. Vi kjenner mer på varme, lunhet og noe mer jordnære følelser når dagens rødtoner skal beskrives, forteller Nina.

FARGERIK STRUKTUR

– De siste årene har vi sett at stadig flere har fått øynene opp for struktur i veggmalingen, ofte med mål om å skape en mer organisk og levende stil med et hint av rått, industrielt og rustikt.

LADY Minerals gir vakre, kalkede vegger med unikt fargeuttrykk. Malingen påføres med det vi kaller villstryking med pensel, det betyr at du selv avgjør hvordan det endelige uttrykket blir. Lange strøk med penselen gir roligere inntrykk, mens kortere penselstrøk gir mer intenst uttrykk. Dette er en morsom måte å male på, som alle kan få til!

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer