BYGGMAgasinet

TEKSTUR: På hytta kan du enkelt lage en lun krok der teksturene får fritt spillerom. Tilsett gjerne røffe materialer som skinnfeller og smijern for å understreke det ubehandlede uttrykket.

Få mest mulig kos ut av hytta i høst

Du trenger ikke totalrenovere hytta for å øke trivselen mange hakk. Kanskje har du en krok som kan få et lite ansiktsløft? Med Smartpanel gjør du endringene på én dag.

Juni 2019

Det er rart med det. Du elsker å ommøblere hjemme, men på hytta endrer du sjelden på interiøret. Men hadde det ikke vært koselig å lage en krok der du kan trekke deg tilbake med en god bok når høstmørket faller på?

Daybed10 red2
COWBOYSTREKK: På hytta er det ingenting som haster. En daybed med et deilig ullpledd inviterer til en cowboystrekk i den lune hyttekroken med Smartpanel Wood Tjærebrun på veggene.

Når skuldrene skal senkes

–Kroker på hytta utnyttes ofte ikke optimalt, og her finnes det mange spennende kvadratmeter med stort potensiale, sier Annette Nordstrøm. Hun er interiørekspert og interiørblogger på bloggen www.annettenordstrom.com, og anbefaler Smartpanel i mørke valører når kosekroken skal designes. –De mørke panelene Wood Skigard og Wood Tjærebrun har en lekker dybde i seg som passer godt inn på en fjellhytte. Dessuten har treverket en naturlig struktur som gir deg opplevelsen av å bringe naturen inn. Det er noe eget med å komme hjem etter turen og la seg omfavne av et lunt interiør, sier hun.

Sjekk ut serien Smartpanel Wood her.

Smart materialvalg

At Smartpanel er et smart valg merker du fort. Overflaten er helt jevn, og panelene vil derfor føye seg fint inn i et eksisterende interiør. Du trenger altså ikke endre utseende på hele hytta, men kan skape en eksklusiv stemning i ett hjørne. Ditt hjørne. Monteringsjobben går raskt, og du kan nyte ferdig resultat samme dag som du starter jobben. Med litt planlegging skaper du raskt en helt ny sone i hyttestua. Men hvilke tips har interiøreksperten til utseendet på den nye favorittkroken?

Hyttekrok6
MØRK PALETT: Du trekker følelsen av dyp skog og vakker natur inn med Smartpanel Wood Skigard på veggene.

Vær litt modigere

Generelt mener hun at man skal tillate seg å være litt mer leken i interiøret på hytter enn man er hjemme. Hytta er fritid, og skal være mer avslappet enn et hjem der kravene til funksjonalitet er høyere. –Velger du å innrede en krok med mørkt Smartpanel på veggene, så er det viktig å belyse dette området godt. Videre kan du tilsette tekstiler i rustrødt og mosegrønt. Mot en mørk vegg vil disse fargene poppe veldig, sier Nordstrøm. Sammenlignet med de gulnede furuveggene man forbinder med norske hytter, så vil mørke vegger gi et helt nytt liv til fargene i interiøret. –Mange tenker kanskje at mørke vegger vil krympe hytta, men det er ikke tilfelle. Og begynner man med et hjørne, så får man raskt en følelse for den beroligende effekten et mørkt interiør kan ha, sier hun.

Daybed6 red2
COWBOYSTREKK: På hytta er det ingenting som haster. En daybed med et deilig ullpledd inviterer til en cowboystrekk i den lune hyttekroken med Smartpanel Wood Tjærebrun på veggene.

Se smartpanel.no for mer informasjon.

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer