BYGGMAgasinet

Sett inn nye vinduer i vår

Velg Uldal-vinduer for norske forhold.

Mars 2021

Endelig er våren på vei, og dagene blir lengre og lysere. Våren er den store dugnadstiden, og vi blir ekstra ivrige etter å pusse opp og fornye hjemme, både inne og ute. Mange oppdager for eksempel at vinduene trenger utskiftning. Hva bør du egentlig huske på hvis det er på tide å skifte ut slitne vinduer hjemme?

Møner og himmelblå kopi

Når bør vinduene byttes?

Hvis det ofte trekker fra vinduene dine er det et sikkert tegn på at du bør skifte til nye og bedre isolerte vinduer.

– Vinduet bør byttes hvis det trekker eller glasset er punktert, sier Vidar Ørebek, Produktsjef i Uldal.

Uldal trevindu rekkehus funkis

Tips: Hvis vinduene isolerer bedre mot kulde vil behovet for å ha på varmeovner bli mindre, noe som også gir lavere strømregning.

– Det har skjedd en stor utvikling de siste årene på isolasjonsevnen i vinduer. Derfor anbefaler vi også å bytte vinduer, som er produsert før år 2000 hvis du ønsker bedre isolering, legger Ørebek til.

6557 kopi

Perfekt for norske forhold

I Norge har vi all slags vær og vind. Derfor er det spesielt viktig å bruke materialer som er solide og robuste til boligen din. Visste du at Uldal er blant landets ledende produsenter av vinduer, etterstreber kvalitet og pålitelighet og har vært på markedet helt siden 1942?

Skal du pusse opp og trenger flotte vegger også? Finn ut mer her: Alltid perfekt resultat

Vindusparti uldal alukledd vindusparti 2 etg

Glasstyper for enhver smak

Uldal er en solid leverandør for alle som ønsker riktige og holdbare vinduer og dører, både til nybygg, påbygg og rehabilitering. Uldals produkter er norskproduserte. Det finnes et stort utvalg av vindustyper og glassvalg, alt fra støydempende og solskjermende til selvrensende og brannhemmende glass.

Finn ut mer om vinduene fra Uldal.

Uldal trevindu funkis hus roedt inngangsparti

Demper mot sol og støy

Vinduene kan oppgraderes med andre funksjoner hvis du bytter glass. Noen av Uldals mest brukte tilvalg er soldempende vinduer der de nyeste glassene demper den direkte solvarmen. Ellers er Uldals vanlige 2-lags glass fremdeles det mest brukte valget, men flere og flere benytter seg av 3-lags glass for bedre isolasjon.

I tillegg har Uldal vinduer med støydempende glass som leveres i flere kategorier, avhengig av hvilket krav til støydemping du har.

Gult hus skrått fra siden

Kan vaskes fra innsiden

Når det gjelder vindustype er det spesielt én type som er populær.

– Vi har mange etterspurte Uldal-produkter, men det mest populære produktet er Toppsving-vinduet. Dette er et veldig praktisk vindu, som du kan vaske fra innsiden, og med god luftemulighet. I tillegg er dette vinduet et prisfornuftig valg, forklarer Vidar Ørebek, produktsjef i Uldal.

Hvitt hus uldal trevinduer m moerk alu basseng

Les også: Få smarte maletips

4 enkle tips

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge nye vinduer. Her får du 4 enkle tips:

1. Finn ut hvilken vindusstørrelse som er riktig for ditt hus.

2. Hva slags glasstype har du behov for?

3. Bestem deg for hva slags åpningstype du skal ha på vinduet: skal vinduet åpnes innover eller utover?

4. Ønsker du sprosser, hvilken type ønskes?

Enkelt vedlikehold

Når du skal bytte vinduer er det lurt å tenke på kommende vedlikehold, og velge vinduer som krever lite arbeid. Alle hvitmalte vinduer og dører fra Uldal leveres med hvit aluminium glasslist i bunn og hvite PVC glasslister i topp og sider. Ved senere vedlikehold er dette en kjempefordel slik at du slipper å tenke på maskering utvendig.

Bruk fritiden på andre ting!

I tillegg kan Uldal-vinduer og dører leveres med aluminiumsbekledning, som gir mindre vedlikehold. Aluminiumsbekledningen skal ikke males, og kun en lett vask holder vinduene pene år etter år.

Hvis du i tillegg er opptatt av miljø så er Uldal-vinduene laget i rent tre, og er optimalisert for energi- og miljøsparing. Produktene har ingen farlige isoleringsmateriell og inneholder ikke spesialavfall.

Finn en passende stil

Å velge vinduer og dører er noe av det som setter preg på husets utseende og verdi. Derfor er det viktig å finne noe som passer til husets eksisterende stil. Hva skal du velge til akkurat ditt hus? Hos Uldal kan du velge mellom ulike stilarter, alt fra rokokko til moderne stil. Gå til Uldals stilvelger her.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer