BYGGMAgasinet

Hytta ligger idyllisk til i den sørlandske skjærgården, og er utvilsomt et sommerparadis

Eventyrlig oppussing: Slik ble hytta som ny!

Halvor og gjengen fra den populære serien Eventyrlig Oppussing på Tv3 totalforvandlet denne Kristiansand-hytta på rekordtid.

September 2018

Hytta har en fantastisk beliggenhet ved sjøkanten, og store vinduer rundt hele bygget gir denne perlen en helt spektakulær utsikt mot den idylliske sørlandske skjærgården. På innsiden var det derimot lite som svarte til forventningene, og innredningen fra 70-tallet var definitvt modent for utskiftning.

Veggene måtte byttes ut

Den største utfordringen var utvilsomt kjøkkenet, som besto av gammelt, slitent panel og utdaterte veggskap. Heldigvis visste snekker Gustav om en rask og effektiv løsning, og resultatet taler for seg selv.

- Vi har god erfaring med de smarte veggplatene fra Forestia, og denne gangen falt valget på de ferdigtapetserte veggplatene Walls4You. Disse kan festes rett over eksisterende vegg, slik at du unngår å måtte rive ned alt til fundamentet og starte fra bånn. Veggene blir som nye på null komma niks, i akkurat den fargen eller det designet du ønsker deg. Dette er også kvalitetsmaterialer som tåler mye og holder seg i lang tid, uten maling eller annet vedlikehold.

Før etter
Kjøkkenet ble som nytt med de ferdigtapetserte veggplatene Walls4You i fargen "Narrow Stripes Offwhite/Blue"

Praktisk og pent

Interiørstylist Halvor Bakke var i utgangspunktet skeptisk til ferdigtapetserte vegger, men måtte si seg imponert over resultatet.

- Både kvaliteten og utseendet på veggene overrasket stort, og resultatet ble mye finere enn jeg trodde. Man ser ikke skjøtene i det hele tatt, og selve monteringen gikk utrolig raskt og sparte oss for mye arbeid – det ble rett og slett en ordentlig opptur!

8v1a4133 cropped small
Maritimt, lyst og friskt design

Når det kommer til fargevalg og design etterlater Halvor ingenting til tilfeldighetene

- Når vi jobber med steder med en historie og unik beliggenhet er det selvsagt for meg at dette gjenspeiles i interiøret. Ettersom denne hytta lå rett i havgapet var det derfor naturlig å benytte blåtoner, og dette er farger som passer godt inn på kjøkkenet. Vi valgte derfor å både inkludere blått i tapeten på veggene, og male gulvet og taket i samme toner. Det ga et maritimt innslag, samtidig som vi beholdt et stramt og rent design. Det var også viktig for meg å bevare gamle ting fra hytta og gi disse en velfortjent plass i ære av hyttas historie og generasjonene som har vært her.

Annekset ble forvandlet til en romslig og åpen hyggestue

Blåtonene fra havet fanges opp i interiøret, og gamle møbler og pyntegjenstander har fått hedersplass

Slik så kjøkkenet ut før

Teamet var strålende fornøyd med resultatet de fikk med veggplatene Walls4You.

De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You fra Forestia ble brukt for å modernisere kjøkkenet

Walls4You fra Forestia i designet “Narrow Stripes Offwhite/Blue”

Fornøyde hytteeiere med deler av teamet

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer