BYGGMAgasinet

Varme vegger og et lyst interiør med innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære som inviterer til ro og hygge.

Eventyrlig oppussing med Walls2Paint

September 2018

I høstens nye sesong av Eventyrlig Oppussing på TV3, går Halvor & co løs på 100 år gamle Myken Fyr. Her var veggene var ikledd et gammelt 90-talls panel, så for å få en mer tidsriktig stil valgte de å tapetsere stuen. For å få til dette brukte de veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som egner seg svært godt til å legge rett over panel.

«Walls2Paint gir det beste grunnlaget for både maling og tapetsering, særlig når tid er en faktor. Du slipper mye forarbeid og hvem som helst kan skape et proft resultat.»

Inspirert av naturen

Halvor Bakke sto foran litt av en utfordring da han ankom det tomme, gamle fyrhuset på en øy, men selv med få dager til rådighet var han både ambisiøs og full av inspirasjon.

– Det er et fantastisk sted, og vi ønsket å beholde elementer av fyrets historie som et gammelt fiskevær. Dette gjorde vi ved å fylle interiøret med assosiasjoner til havet, slik som de gjennomgående blåtonene og maleriet med måken. Vi valgte en beige fiskebenstapet til stua, ettersom dette rommet gjerne kan være hakket koseligere og lunere enn til eksempel kjøkkenet, men vi beholdt varianter av de samme fargetonene i hele fyret.

Han legger ikke skjul på at særlig ett hjelpemiddel var uvurderlig for å få jobben gjort innenfor tidsrammen;

– Jeg ble utrolig positivt overrasket over Walls2Paint, og hvor raskt og enkelt det var å sette opp splitter nye vegger. Veggene danner grunnlaget for resten av interiøret, og har svært mye å si for helhetsinntrykket. Derfor er det viktig at resultatet er stilrent og gjennomført. Tidligere har vi brukt Walls2Paint før vi skal male om et rom, men det viser seg at det er minst like genialt å bruke før tapetsering. Tapeten la seg perfekt på første forsøk, for takket være veggplatene slapp vi å bekymre oss for skjøter eller andre ujevnheter som kan ødelegge finishen på tapeten.

Ideelt når du pusser opp hytta

– Det å pusse opp hytter og fritidsboliger byr ofte på noen utfordringer, ettersom forutsetningene og mulighetene kan variere. Lange og krevende reiseveier legger begrensinger på hvor omfattende prosjekter man kan begi seg ut på, både med tanke på materialer, verktøy og fagfolk. Derfor var det en stor lettelse å få unnagjørt den viktigste jobben, nemlig å fornye veggene, på en så effektiv måte som vi gjorde.

Besøk din nærmeste byggevareforhandler for å se og lære mer om produktene Walls2Paint og Walls4You fra Forestia, eller les mer her.

SLIK GJØR DU DET:

1. Mål opp veggen og kapp til platene (du trenger 1 cm klaring til gulv og tak)
2. Fest en plate på vegg eller stenderverk med lim og skruer
3. Klikk resten av platene på plass og fest med lim og skruer

Innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære.

En miks av ulike mønstre og teksturer skaper dybde og gir rommet et hjemmekoselig preg.

Mye dagslys og et par planter bringer liv til stuen, som tross alt er huset og hyttas viktigste oppholdsrom.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer