BYGGMAgasinet

Varme vegger og et lyst interiør med innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære som inviterer til ro og hygge.

Eventyrlig oppussing med Walls2Paint

September 2018

I høstens nye sesong av Eventyrlig Oppussing på TV3, går Halvor & co løs på 100 år gamle Myken Fyr. Her var veggene var ikledd et gammelt 90-talls panel, så for å få en mer tidsriktig stil valgte de å tapetsere stuen. For å få til dette brukte de veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som egner seg svært godt til å legge rett over panel.

«Walls2Paint gir det beste grunnlaget for både maling og tapetsering, særlig når tid er en faktor. Du slipper mye forarbeid og hvem som helst kan skape et proft resultat.»

Inspirert av naturen

Halvor Bakke sto foran litt av en utfordring da han ankom det tomme, gamle fyrhuset på en øy, men selv med få dager til rådighet var han både ambisiøs og full av inspirasjon.

– Det er et fantastisk sted, og vi ønsket å beholde elementer av fyrets historie som et gammelt fiskevær. Dette gjorde vi ved å fylle interiøret med assosiasjoner til havet, slik som de gjennomgående blåtonene og maleriet med måken. Vi valgte en beige fiskebenstapet til stua, ettersom dette rommet gjerne kan være hakket koseligere og lunere enn til eksempel kjøkkenet, men vi beholdt varianter av de samme fargetonene i hele fyret.

Han legger ikke skjul på at særlig ett hjelpemiddel var uvurderlig for å få jobben gjort innenfor tidsrammen;

– Jeg ble utrolig positivt overrasket over Walls2Paint, og hvor raskt og enkelt det var å sette opp splitter nye vegger. Veggene danner grunnlaget for resten av interiøret, og har svært mye å si for helhetsinntrykket. Derfor er det viktig at resultatet er stilrent og gjennomført. Tidligere har vi brukt Walls2Paint før vi skal male om et rom, men det viser seg at det er minst like genialt å bruke før tapetsering. Tapeten la seg perfekt på første forsøk, for takket være veggplatene slapp vi å bekymre oss for skjøter eller andre ujevnheter som kan ødelegge finishen på tapeten.

Ideelt når du pusser opp hytta

– Det å pusse opp hytter og fritidsboliger byr ofte på noen utfordringer, ettersom forutsetningene og mulighetene kan variere. Lange og krevende reiseveier legger begrensinger på hvor omfattende prosjekter man kan begi seg ut på, både med tanke på materialer, verktøy og fagfolk. Derfor var det en stor lettelse å få unnagjørt den viktigste jobben, nemlig å fornye veggene, på en så effektiv måte som vi gjorde.

Besøk din nærmeste byggevareforhandler for å se og lære mer om produktene Walls2Paint og Walls4You fra Forestia, eller les mer her.

SLIK GJØR DU DET:

1. Mål opp veggen og kapp til platene (du trenger 1 cm klaring til gulv og tak)
2. Fest en plate på vegg eller stenderverk med lim og skruer
3. Klikk resten av platene på plass og fest med lim og skruer

Mye dagslys og et par planter bringer liv til stuen, som tross alt er huset og hyttas viktigste oppholdsrom.

En miks av ulike mønstre og teksturer skaper dybde og gir rommet et hjemmekoselig preg.

Innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære.

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer