BYGGMAgasinet

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Oktober 2019

Hytta som fikk etterlengtet ansiktsløfting befinner seg i Hodalen, ei lita fjellbygd 10 km øst for Tolga sentrum i Østerdalen. Området er kjent som et eldorado for fjellturer, jakt og innlandsfiske. Da hytta ble reist på 1960-tallet var det få begrensninger på hvor hyttene ble bygd, og denne ligger bare 50 meter fra en skjermet sandstrand. Hytta er en kombinert tømmer- og reisverkhytte der hoveddelen er basert på gammelt stabburtømmer, men er både innvendig og utvendig kledd med panel.

Eierne er et friluftsinteressert par i 30-årene. De var svært fornøyd da de kjøpte tilbake hytta som den enes bestefar i sin tid var med på å bygge. De er bosatt på Tynset, bare tre mil unna, og vet de kommer til å benytte hytta mye. De så et klart behov for oppgradering til en mer bekvem standard og et mer moderne uttrykk.

8v1a1507
Slik så soverommet ut før gjengen fra Eventyrlig Oppussing gjorde det større og ga både tak og vegger ny kledning.

«STJAL» FRA GANGEN

For å gjøre soverommet ble det tatt et par kvadratmeter fra gangen. mer lys i rommet ble ordnet ved å sette inn et nytt vindu på 190 × 80 cm på kortveggen.

8v1a1523
Den opprinnelige gangen var romslig og kunne fint avstå et par kvadratmeter til soverommet.
Både utvidelsen, og det faktum at taket var i dårlig stand, gjorde at alt måtte skiftes ut. Som veggkledning var Panelbord Rustikk fra Huntonit i fargen Svalbard, et naturlig førstevalg.

Se utvalget her.

Snekker Gustav begrunner valget slik:
– Den mørke trestrukturen i Svalbard opplevde vi som ekstra koselig i ei fjellhytte av eldre dato. Når man ser det perfekte resultatet, skulle ingen tro at dette også er en meget tidsbesparende løsning. Panelet er kjapt å sette opp. Det tar ikke mer enn en dag å bygge et rom som dette.

Se hele forvandlingen her

PERFEKT FOR NORSKE HYTTER

Svalbard er en av to nyheter, og det mørkeste alternativet, i en serie fra Huntonit som nå finnes i ni rustikke fargesjatteringer. Panelet består av den velkjente kjernen til Huntonit, men er overflatebehandlet på en ny og spennende måte som gir lett trestruktur. Produsenten fremhever at panelet egner seg særlig godt i norske hytter, noe også snekker Gustav kan bekrefte:
– Fordi materialet består av ren trefiber, beveger det ikke mye på seg, forklarer han. – En slik egenskap er vesentlig på ei hytte som blir utsatt for store svingninger både i temperatur og fuktighetsnivå. Begge deler beveger seg gjennom året som en jo-jo. Da er det viktig å velge interiørmaterialer som tåler utfordringen. Og det gjør Panelbord Rustikk fra Huntonit til de grader.

8v1a2327
Et nytt vindu gir lys og Panelbord Rustikk fra Huntonit i fargen Svalbard, skaper hyttehygge i soverommet

Se www.huntonit.no for mer informasjon

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer