BYGGMAgasinet

Et godt inneklima for deg og dine

Mange fordeler med lekre Huntonit veggplater.

Mars 2016

Skal du pusse opp barnerommet, eller kanskje stua trenger et løft? Uansett hvilket rom som skal oppgraderes er mange opptatt av å ha et godt inneklima for seg selv og familien sin.

Enten du skal bygge nytt, renovere eller pusse opp – Huntonit veggpanel er et godt valg for deg som både ønsker enkle og stilfulle løsninger, og samtidig rene og allergivennlige materialer.

Ingen skadelige gasser

Vi omgir oss hele tiden med et utall kjemiske stoffer som brukes til fremstilling av materialer og varer, alt fra bygningsmaterialer til barneleker og rengjøringsmidler. Mange av disse stoffene kan gå over i gassform, forurense inneluften og gi helseplager, ifølge Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF). Derfor bør du så langt det er mulig velge miljø- og helsevennlige produkter og bli bevisst på hva du tar inn i huset.

Godt inneklima er viktig for helse, trivsel og læringsevne, og er spesielt viktig for alle som sliter med astma, allergi eller overfølsomhet. Huntonit er opptatt av å sikre godt inneklima i norske boliger, som igjen kan bidra til å forebygge sykdom og hindre økte helseplager. Derfor er de elegante Huntonit-veggplatene av god kvalitet, og også anbefalt av NAAF.

Ferdigtørket før montering

Visste du at mange malinger avgasser også i relativ lang tid etter at de er tørket, aller mest de første 2-4 ukene? Derfor er Huntonits veggplater ferdig tørket i fabrikk, og gir ingen farlig avgassing etter montering i hjemmet.

– Fordi Huntonit-platene sannsynligvis er verdens reneste ferdigmalte interiørplater – som ikke inneholder noen kjemiske tilsetningsstoffer – avgir de heller ingen skadelige gasser. Derfor er Huntonit de eneste interiørplatene som er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, sier produktsjef Kjell Torland.

Les også: De mest populære veggene

Godt inneklima for familien

I likhet med mange andre norske foreldre var Irene Wanderås opptatt av et godt og sunt inneklima for sine barn da hun skulle pusse opp hjemme. Valget var enkelt da familien skulle rive hele den gamle stua, og lage et nytt og morderne rom med stue og kjøkken. Allergivennlige Huntonit-veggplater ble en smart og riktig løsning.

– Vi valgte å bruke Huntonit fordi vi har barn med allergi, og akkurat disse veggplatene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, sier Wanderås fornøyd.

Les også: Fikk ny stue på 1-2-3

Praktiske og stilige veggplater

Uansett hvilken farge eller overflate du velger, gjør du et sikkert valg for fremtiden ved å velge Huntonit veggpanel.

– I tillegg til at panelplatene er elegante og stilfulle, danner de den perfekte rammen i et rom. De har en solid fiberkjerne, slitesterk overflate, er enkle å holde rene, og de kan også enkelt males over hvis du ønsker det, sier produktsjef Torland.

Huntonit-platene kommer i mange ulike stiler, og sortimentet består av en rekke produkter. Når boligens rom skal få nye vegger kan du velge mellom alt fra fransk landstil til en mer maskulin og industriell følelse.

Få inspirasjon til nye vegger her:

Dette er noen av fordelene med å bruke Huntonit veggpanel:

- Huntonit er norskprodusert, og er en hjørnestensbedrift i Vennesla. I dag er Huntonit Norges eneste produsent av trefiberplater.

- Huntonit-panelene er godkjent av Teknologisk Institut i Danmark, og har fått svært gode resultater i en omfattende test for inneklimaprodukter. Platene er grundig testet og funnet fri for giftige avgasser.

- All maling og lasering er i samsvar med Inneklimamerket og anbefalingen fra Norges Astma- og Allergiforbund. Inneklimamerket stiller krav til produktet i dets bruksfase og omfatter produktenes påvirkning av luftkvaliteten i inneklimaet.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer