BYGGMAgasinet

Brystpanelet her består av Huntonit Skygge Kostemalt i fargen Pepper

Brystpanel-trenden er tilbake for fullt

Brystpanel gjør comeback som interiørtrend og er den nye favoritten blant de som liker å blande klassiske og moderne innslag.

November 2018

Mange forbinder brystpanel med tiden da furu dominerte på veggene i norske hjem, men den siste tiden har mange igjen lagt sin elsk på denne tradisjonelle måten å gi veggene et mer unikt og eksklusivt uttrykk på.

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tydelig merket at den store interessen for brystpanel er tilbake. Annette er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist, fotograf, designer og skribent.

Annette profil
Interiørekspert Annette Nordstrøm

Et kjært gjensyn

- Brystpanel er en av de store interiørtrendene for tiden, så en kan trygt si at brystpanelet har gjort et comeback, om så i en mer moderne og kledelig form enn slik vi husker det. Denne måten å dele opp rommet horisontalt på skaper en unik dynamikk i rommet, og gir mulighet for variasjon og nye dimensjoner i vegginteriøret, noe mange har savnet. Det er også en morsom måte å matche ulike farger og materialer på.
Tips!

Standardmål på veggplatene fra Huntonit er 60cm i bredden og 239 cm i høyden). Det er derfor utrolig enkelt å kutte platene i 2 på midten og få 120 cm høye plater. Slik får du utnyttet materialet på en praktisk og økonomisk måte, som i tillegg gjør prosessen enklere!

Brystpanel skaper en unik dynamikk i rommet

Forandring fryder

- En flott løsning for å skape denne looken er å bruke panelplater fra gulvet opp til en høyde på rundt 120-140 cm. Brystpanel er en ypperlig anledning til å bruke kontrastfarger eller en spennende tapet på øvre del av veggen. Til brystpanelet har vi benyttet Huntonit veggplater med en kostemalt overflate i fargen Skygge Pepper. Disse veggplatene er av høy kvalitet, enkle å skjære til og montere, og finnes i et stort utvalg som gjør det enkelt å finne sin favoritt. Se www.huntonit.no for å se hele utvalget.

Se video av Annette som monterer veggplater fra Huntonit her

- Over panelveggen benyttes helt rene veggoverflater, og i skillet mellom veggoverflatene er det fint å legge en list. Her har vi brukt de geniale veggplatene Walls2Paint fra Forestia for å skape en glatt flate over panelveggen. Disse veggplatene er ferdig grunnet og klare til å male så snart de satt opp, og man får et jevnt og proft resultat på kort tid.

SLIK GJØR DU DET:

1. Bestem høyde på brystpanelet og kapp veggplatene i ønsket høyde
2. Monter platene på veggen (klikkes enkelt sammen og festes med spikre eller skruer i de skjulte skjøtene)
3. Legg på lister ved gulv- og veggovergang, gjerne malt i samme farge som brystpanelet


Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer