Soverom10
MATT PÅ SOVEROMMET: Her er det brukt Smartpanel Skygge i supermatt overflate for å gi en dus puddereffekt på soverommet. Fargen heter Paulus Blå.

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket.

– I Oslo opplever jeg en økende etterspørsel etter lengre plater. Det henger sammen med at det finnes mange gamle bygårdsleiligheter som etter hvert skal totalrenoveres, sier Emil Opheim, assisterende varehussjef i Coop Obs BYGG Nygårdskrysset utenfor Oslo.

Produktsjefen for Smartpanel, Kristin Svartdahl Filtvedt, bekrefter det økende behovet for lengre produkter enn standard takhøyde på 2.40 meter.

Soverom10
MATTSOVEROMMET: Her er det brukt Smartpanel Skygge i supermatt overflate for å gi en dus puddereffekt på soverommet. Fargen heter Paulus Blå.

– Vi har produsert lange plater i opptil 3.05 meter høyde i mange år, men merker at etterspørselen stadig øker. Takhøyden i nybygg er gjerne høyere enn standarden. I tillegg brukes de ofte i renovering av eldre boliger og leiligheter, sier hun.

Les mer om Smartpanel her.

Enkel montering

Når Smartpanelene er lengre, betyr det at du slipper å skjøte på i høyden. Resultatet blir penere, og monteringsprosessen er smidigere.

Stue6
DISKRET BAKGRUNN: Det er deilig å slippe å male veggene selv, og med Smartpanel V-fas i fargen Betong får du en diskret bakgrunnsfarge i stua.

– Smartpanel er enkle å montere selv, og man trenger ikke noe spesialverktøy. I all hovedsak trenger du en sag for å tilpasse dør- og vindusåpninger, en drill eller krampepistol for å feste platene til veggen og et vater for å sørge for at veggen blir rett. Monteringsanvisningen vår er en god veileder, men dette er så enkelt at hvem som helst kan klare det uten toppkarakter i sløyd, sier produktsjefen.

Du kjenner dem fra Sinnasnekker’n

Mest sannsynlig har du allerede sett Smartpanel i bruk, ettersom de i en årrekke har vært offisiell leverandør til oppussingsprogrammet Sinnasnekker’n på TV Norge.

En av grunnene til det er at de har produkter tilpasset alle typer hjem.De produserer markedets største sortiment av vegg- og takplater, og tilbyr ferdigmalte plater slik at du sparer tid på overflatebehandlingen. Når Smartpanelet er montert, er jobben gjort. Ingen pussing, ingen maling og ingen lakkering.

Kvadrat blå havbris
SPLITTER NYE VEGGER: Med nye vegger gis rommet et umiddelbart ansiktsløft. Her har soverommet fått nye vegger med Smartpanel Skygge i fargen Havbris.

Skulle du likevel ønske en annen farge på veggene etter en stund, er det ingenting i veien for å overmale platene. – Det er ikke noe problem, men man bør da slipe ned platene lett for å bryte overflaten på topplakken slik at malingen får godt feste, tipser Svartdahl Filtvedt.¨

Stort utvalg farger og overflater

Smartpanel leveres i en rekke strukturer og farger. Foretrekker du en klassisk, landlig stil i pastellfarger, eller foretrekker du en smak av naturen med trestruktur? Kanskje ønsker du et moderne, minimalistisk preg med en supermatt overflate?

Montering6 smartpanel solid skygge mørk blå
GJØR DET SELV: Smartpanel er enkle å montere selv, og du trenger ikke noe spesialverktøy.

Smartpanel har noe for enhver smak. Etter at de lanserte sine ferdigmalte veggplater i 2005 har utvalget økt, og i dag er de markedsledende på MDF panel i både Norge og Sverige.

Smartpanel – et smart valg

Når du først går så grundig til verks at du monterer nye vegger, er det en fordel at resultatet holder seg fint over tid. En vegg skal kunne tåle grisete barnehender og dryppende våte barnehageklær.

Familiestue7
ALLTID FINT RESULTAT: Smartpanel er behandlet med en herdet topplakk, som gjør at veggene tåler mye over tid. Skulle du ønske en annen farge etter hvert, er det enkelt å overmale.

– Smartpanel er behandlet med en herdet topplakk, som gjør at platene våre tåler en del juling. Ordinære MDF-plater vil for eksempel kunne få problemer med svelling hvis det henges vått tøy inntil platene. Dette problemet vil ikke oppstå på våre plater takket være topplakken. Skulle poden finne på å tegne et kunstverk med sprittusj på veggen, gjør også lakken det enkelt å vaske bort tusjen uten å ødelegge platene, sier produktsjefen. Dette er altså et like godt valg for småbarnsfamilier som for designbevisste par som ønsker seg et vakkert hjem.

Se smartpanel.no for mer informasjon.

PS: Fargene på bildene kan avvike noe fra virkeligheten.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer