1

Slik skaper du et funksjonelt hjemmekontor

Et arbeidshjørne er med på å skape et organisert og harmonisk hjem. Med disse tipsene er det enkelt å skape hjemmekontoret du alltid har drømt om.

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist, fotograf, designer og skribent. Annette understreker viktigheten av en egen plass i hjemmet som kan benyttes til arbeid og administrasjon.

Annette profil
Interiørekspert Annette Nordstrøm

Ta et valg

– Et hjemmekontor blir ofte et nedprioritert prosjekt, både med tanke på plassfordelingen og interiøret for øvrig. I virkeligheten er nettopp dette en av de viktigste investeringene en kan gjøre for å skape ro og trivsel i hverdagen, ettersom det letter rutinene rundt viktige gjøremål og motvirker kaos. Det er rett og slett mye hyggeligere å sette seg ned og betale regninger eller sortere post i inspirerende og energigivende omgivelser, fremfor på et rotete og uoversiktlig kjøkkenbord.

Fordel ulike soner

– Det er viktig at området hvor en samles og spiser er forbeholdt nettopp hygge og samhold, og at en har et separat område for arbeid og oppbevaring. Samtidig er det mye enklere å holde orden på viktige dokumenter når alt får en fast plassering som føles intuitivt for alle. En slapper også bedre av hjemme når visse ting er på stell, og noen områder får være et fristed fra dagliglivets stress og bekymringer.

Alt handler om passende materialer, kledelig innredning og smarte løsninger

Du har mer plass enn du tror

Mange mener at de ikke har plass til overs til et hjemmekontor, men ifølge Annette kommer man langt med å være litt kreativ.

– Ofte har norske hjem en eller annen form for «rotebod» – et disponibelt rom som er for lite til å fungere som soverom, og som derfor ender med å bli brukt til vilkårlig oppbevaring av ting i hjemmet vi ikke riktig finner en plass til. Dette rommet blir ofte glemt eller valgt bort under oppussingen, slik at potensialet aldri kommer frem. Dette vil i mange tilfeller være et ypperlig sted for et hjemmekontor. Men et kontor kan like fint plasseres i hjørnet av stuen, på loftet eller under trappen – alt handler om materialer, innredning og smarte løsninger.

Tre enkle tips

  • Benytt veggplassen til oppbevaring (hyller) og oversikt (tavler, kalendere)
  • Sørg for godt lys og et par planter (gjerne i friske farger)
  • Dekorerer med bilder og gjenstander som gir deg glede og motivasjon

Tidløst og trendy – veggpanel er på vei tilbake

– I dette eksempelet satte vi opp et lyst og innbydende veggpanel og innredet deretter med praktiske møbler og trendy dekor for å skape en atmosfære som stimulerer produktiviteten.
Fordelen med de ferdigmalte panelplatene fra Huntonit er at monteringen er rask og enkel, samtidig som resultatet oser av kvalitet og gir en varm og behagelig stemning. Det store utvalget av ulike farger og teksturer gjør også at en lett kan finne stilen som går best overens med resten av interiøret.

Så enkelt gjør du det!

Annette viser deg hvor raskt og enkelt du kan sette opp veggplatene fra Huntonit i ditt eget hjem i en kort instruksjonsvideo.
Se den her: Se interiørstylisten sette opp nye vegger på 1-2-3

For mer informasjon om veggplatene fra Huntonit eller for å se hele utvalget, besøk www.huntonit.no.


Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer