Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender.

Walls2Paint er veggplater som du klikker enkelt på plass. Veggplatene er ferdig grunnet, så alt du trenger å gjøre er å bestemme om du vil male, tapetsere eller dekorere med listverk.

– Klikksystemet gjør monteringen av Walls2Paint til en «piece of cake». Dette er noe absolutt alle klarer, forsikrer interiørstylist Annette Nordstrøm.

Sjekk ut Walls2Paint her.

Jul1
VEGG SOM BLIKKFANG: Med veggplatene Walls2Paint skaper du en splitter ny vegg på rekordtid. Her har interiørstylisten brukt kalkmaling og listdekor for å skape en vakker vegg.

Hun bruker ofte platene i studiostyling, og kan fortelle at de brukervennlige veggplatene reduserer oppussingsprosessen med opptil én uke per rom. Det betyr at du fortsatt har tid til å gi deg i kast med oppussingen før jul! Walls2Paint kan monteres utenpå eksisterende vegger, så her er det kort vei til ferdig resultat for deg som ikke er så glad i sparkling og pussing.

– Klikksystemet gjør monteringen av Walls2Paint til en «piece of cake».

Listdekor – enklere blir det ikke

Å montere trelister kan være en sirlig jobb som involverer spikring og presisjon. Med lister laget av polystyren, en hard variant av isopor, er jobben langt enklere. Slike lister føres hos flere byggevarehus.

Jul to bilder
HARMONISK HELHET: Med listdekor og kalkmaling på veggene blir de en del av hjemmets identitet. Dette er stilen for deg som trives med en litt mer minimalistisk tilnærming til julen.

– Disse polystyren-listene er gull! Du limer dem bare rett på Walls2Paint før du maler. Resultatet er en herskapelig look som ser langt mer kostbar ut enn den er, sier interiørstylisten.

Hun bruker et laservater for å oppnå helt rett resultat. Utover det er verktøyene du trenger svært få. Dette er oppussing på 1, 2, 3 for den utålmodige – uten fagfolk – men med perfekt resultat.

– Resultatet er en herskapelig look som ser langt mer kostbar ut enn den er!

Kalkmaling forvandler veggen til blikkfang

For å gi et ekstra spill til den nye veggen anbefaler Annette kalkmaling; også kjent som malingen for den som ikke kan male. Du kjenner kanskje igjen den betonglignende effekten fra gamle, italienske palass? Det ferdige resultatet blir ikke grått som betong, men har fargepigmenter som gir en rustikk følelse.

– Jeg har brukt den ferdige kalkmalingen fra Lady Minerals i fargen Sand 1140. Den er klar til bruk, og skal klaskes på med en grov pensel med store bevegelser. Det gir et naturlig utseende, med en organisk struktur og skyggeeffekt i penselstrøkene, forklarer hun.

Jul to bilder 2
SNARVEI TIL NY LOOK: Walls2Paint er ferdig grunnet, så du slipper både sparkling og pussing. Det betyr at du kan konsentrere deg om innredning og dekorering.

På den delen av veggen der Annette har brukt listdekor, har hun malt med Jotun Lady Pure Color i fargen Hvit Te 1876. Det er en supermatt overflate som utgjør en fin kontrast til kalkmalingen.

Les mer om Walls2Paint her.

Økologiske julevibber

Den økologiske tilnærmingen strekker seg også inn i julen. Tiden der vi investerte i ny julepynt hvert år er definitivt forbi. Kjøp-og-kast-jul rimer dårlig med våre nye, bærekraftige verdier. Annette investerer gjerne i klassisk juledekor som tåler tidens tann. Utover dette er hun svak for naturlige materialer.

– Det trenger ikke være maksimalistisk for å skape julestemning. På nett finner du mange videoer som viser hvordan du kan brette dine egne julestjerner, og naturen er full av vakre elementer, tipser hun.

Jul6
ØKOLOGISK JUL: Et par einerkvister i en keramikkvase, en naturfarget linduk og hvite papirstjerner puster bærekraftige vibber inn i julefeiringen.

Selv har hun hentet inn einerkvister fra hagen. De får nytt liv når de plasseres i en statementvase. Kombinert med en beige linduk, grått servise og grå pinnestoler i klassisk skandinavisk design, tryller interiørstylisten frem julestemning på rekordtid. Her bidrar veggene som blikkfang. Med listdekor på veggene trenger man ikke så mange elementer for å kaste glans over julehøytiden.

– Dette er stilen for deg som fort kan bli sliten av julens pomp og prakt, og som foretrekker en minimalistisk og bærekraftig tilnærming, avslutter hun.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om WallssPaint fra Forestia eller se forestia.no.

Relaterte artikler