Walls2Paint er et allsidig valg.
Her er veggplatene fra Walls2Paint malt med Jotun Lady Pure Color 7628 Treasure (øverst) og Lady Pure Color og Lady Pure Color 7629 Antique Green (nederst). Foto: Byggma.

Her er vårens fargetrender

Spennende nye farger og vågale kombinasjoner – dette gir deg garantert maleglede!

Når solen skinner stiger humøret i takt, og vi vil gjerne omgi oss med friske farger. Denne våren ser vi en positiv og mer leken fargepalett, men den viktigste trenden er å kombinere flere lignende fargetoner på samme vegg.

Lysere vår

Trendbildet for våren 2019 preges av den lysere tiden vi går inn, og mye av den skandinaviske stilen er i vinden. Varme og naturlige farger er med på å gi hjemmet et lunt og lystig preg, i kontrast til den mørke tiden vi har lagt bak oss.

«Vårens fargetrender stråler av personlighet»

Mange kvier seg for å gå i gang med maleprosjekter dersom veggene trenger mye forarbeid. Selv med sparkling og pussing er det ikke alltid nok for å gi et glatt og proft resultat. Med veggplatene Walls2Paint får du slette, maleklare vegger på null komma niks, slik at malejobben blir en lek!

Se hvor enkelt interiøreksperten setter opp maleklare veggplater:

 

Grønt er populært

Det er ikke bare trenden med grønne inneplanter som er i tiden. Grønt er jo en farge som gir både energi, ro og balanse. Også på større flater, som veggene i stua eller på soverommet. Mange grønnfarger fungerer godt som en basisfarge, da grønn er en anvendelig farge som går til mye.

Les også: Brystpanel-trenden er tilbake for fullt

Gjesterom10
Fortesia Walls2Paint malt med Jotun Lady treasure øverst og Jotun Lady Antique Green nederst. Foto: Byggma.

Å velge en ny farge på veggen er både veldig spennende og utfordrende. Det kan være lurt å forberede seg godt slik at man blir fornøyd. Både veggstrukturen og lysforhold spiller inn i forhold til hvordan fargene vil oppleves i rommet. Derfor er det lurt å teste seg frem med fargeprøver på hvite vegger, uten struktur, før du maler.

Fargetrender
Dette er noen av vårens mest populære fargetrender. Fra venstre: LADY 12083 Devine, 12084 Dusky Peach, LADY 12074 Peachy, LADY 7629 Antique Green, LADY 7628 Treasure og LADY 7627 Refresh.

Hva liker du?

Når det gjelder valg av farger er det lurt å tenke harmoni, men også hva slags farger du liker og trives med. Ulike farger gir ulik inspirasjon som energi, ro, positivitet, balanse eller kanskje de minner om en fin tid i livet.

Uansett grunnlag for valg av farger, er det lurt å velge noe man liker uavhengig av trend. Men trendfarger kan inspirere og hjelpe til i med å finne trygge kombinasjoner som passer sammen, slik at man blir fornøyd.

Variasjoner av rødt og struktur

Rødt ligger i de nedre toner i 2019. Naturlige variasjoner er mer i paletten enn det knallrød. Det røde fargebilde vipper mot det rustikke og naturlige jordfarger, heller enn de sterke kontrastene.

Det er også en del struktur i veggmalingen i trenden fra det siste året. Dette skaper om ønskelig en mer rå og tilfeldig stil, med et mer intenst uttrykk. Her er det du som maler som bestemmer hvordan resultatet skal bli.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Smartpanel og Huntonit.

Psst: Fargene på bildene kan avvike noe fra virkeligheten. Vi anbefaler å ta turen til ditt byggevarehus for å se nærmere på fargene.

Relaterte artikler