Eventyrlig. myken fyr.075
Varme vegger og et lyst interiør med innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære som inviterer til ro og hygge.

Eventyrlig oppussing med Walls2Paint

Halvor Bakke og snekkerteamet benytter smarte produkter og kvalitetsmaterialer fra Forestia når de totalforvandler norske hytter på rekordtid.

I høstens nye sesong av Eventyrlig Oppussing på TV3, går Halvor & co løs på 100 år gamle Myken Fyr. Her var veggene var ikledd et gammelt 90-talls panel, så for å få en mer tidsriktig stil valgte de å tapetsere stuen. For å få til dette brukte de veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som egner seg svært godt til å legge rett over panel.

Eventyrlig. myken fyr.099 2

«Walls2Paint gir det beste grunnlaget for både maling og tapetsering, særlig når tid er en faktor. Du slipper mye forarbeid og hvem som helst kan skape et proft resultat.»

Inspirert av naturen

Halvor Bakke sto foran litt av en utfordring da han ankom det tomme, gamle fyrhuset på en øy, men selv med få dager til rådighet var han både ambisiøs og full av inspirasjon.

Eventyrlig. myken fyr.126
En miks av ulike mønstre og teksturer skaper dybde og gir rommet et hjemmekoselig preg.

– Det er et fantastisk sted, og vi ønsket å beholde elementer av fyrets historie som et gammelt fiskevær. Dette gjorde vi ved å fylle interiøret med assosiasjoner til havet, slik som de gjennomgående blåtonene og maleriet med måken. Vi valgte en beige fiskebenstapet til stua, ettersom dette rommet gjerne kan være hakket koseligere og lunere enn til eksempel kjøkkenet, men vi beholdt varianter av de samme fargetonene i hele fyret.

Eventyrlig. myken fyr.141
Mye dagslys og et par planter bringer liv til stuen, som tross alt er husets og hyttas viktigste oppholdsrom.

Han legger ikke skjul på at særlig ett hjelpemiddel var uvurderlig for å få jobben gjort innenfor tidsrammen;

– Jeg ble utrolig positivt overrasket over Walls2Paint, og hvor raskt og enkelt det var å sette opp splitter nye vegger. Veggene danner grunnlaget for resten av interiøret, og har svært mye å si for helhetsinntrykket. Derfor er det viktig at resultatet er stilrent og gjennomført. Tidligere har vi brukt Walls2Paint før vi skal male om et rom, men det viser seg at det er minst like genialt å bruke før tapetsering. Tapeten la seg perfekt på første forsøk, for takket være veggplatene slapp vi å bekymre oss for skjøter eller andre ujevnheter som kan ødelegge finishen på tapeten.

SLIK GJØR DU DET:

1. Mål opp veggen og kapp til platene (du trenger 1 cm klaring til gulv og tak)
2. Fest en plate på vegg eller stenderverk med lim og skruer
3. Klikk resten av platene på plass og fest med lim og skruer

Ideelt når du pusser opp hytta

– Det å pusse opp hytter og fritidsboliger byr ofte på noen utfordringer, ettersom forutsetningene og mulighetene kan variere. Lange og krevende reiseveier legger begrensinger på hvor omfattende prosjekter man kan begi seg ut på, både med tanke på materialer, verktøy og fagfolk. Derfor var det en stor lettelse å få unnagjørt den viktigste jobben, nemlig å fornye veggene, på en så effektiv måte som vi gjorde.

Eventyrlig. myken fyr.102
Innslag av treverk og maritime tendenser gir en frisk og behagelig atmosfære.

Besøk din nærmeste byggevareforhandler for å se og lære mer om produktene Walls2Paint og Walls4You fra Forestia, eller les mer her.

Relaterte artikler