Eventyrlig øyangen.144

Eventyrlig Oppussing med Huntonit!

Igjen har Eventyrlig Oppussing på TV3 totalforvandlet hytter ved hjelp av Huntonit – se resultatet her!

Hva betyr hytteliv for deg? Er det raggsokker og en varm kaffekopp før alle andre våkner? Eller kanskje er det brettspill og felles hygge? Uansett hva som lokker deg til hytta, så er det viktig at omgivelsene gjenspeiler din stil. Vi har tatt en prat med Ole Rosén-Lystrup fra «Eventyrlig Oppussing» på TV3 om hva det er viktig å tenke på når hytta skal pusses opp. Når du pusser opp på hytta, vil du ha solide resultater som harmonerer med naturen utenfor. Samtidig har du sikkert ikke lyst til å bruke hele ferien på å pusse opp. Med Huntonit panelbord kan du legge igjen ni av ti tommeltotter hjemme.

Kos deg med oppussingen

– Alle hytteeiere vet at det er et evighetsprosjekt der man aldri kommer helt i mål. Det er alltid en terrasse å fikse på, en fasade som skal beises eller en hylle som skal spikres opp. Men det er jo akkurat det som er så deilig. Så lenge man gjør jobben om til kos, så stortrives jeg med å pusle rundt i mitt eget tempo. Hvis man ikke liker litt pussing og spikring, kan man heller kjøpe seg et telt, ler Ole Rosén-Lystrup.

Hytteoppussingens første bud

I serien «Eventyrlig Oppussing» har han sammen med kollegaene Halvor Bakke og Gustav Brustad Nilsen forvandlet mangt et hyttekjøkken. Sterile soverom har blitt til bonderomantiske oaser og peisestuer har blitt til lune kosekroker. Men selv om man kan leke seg med interiøret, er det én ting som er spesielt viktig å huske på når man pusser opp på hytta.

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie
Nok en gang har Eventyrlig Oppussing på Tv3 totalforvandlet hytter ved hjelp av Huntonit

– En hytte utsettes ofte for ekstreme temperaturendringer i løpet av et år, så her gjelder det å velge materialer som hverken krymper eller ekspanderer. En typisk nybegynnerfeil er å sette opp nytt trepanel og male over med en gang. Så drar man hjem, og kommer kanskje ikke tilbake til hytta igjen før det har gått noen kalde vintermåneder. Da vil malingen ha sprukket opp fordi treverket har trukket seg sammen, også må du male på nytt. Med panelbord fra Huntonit slipper du denne skuffelsen, forklarer Ole

Rustikke panelbord fra Huntonit

Sist «Eventyrlig Oppussing» var på opptak, skulle de pusse opp en hytte som ligger på en liten øy i Øyangen ved Ringkollen i Nordmarka. Valget falt på rustikke panelbord fra Huntonit. Veggpanelene har en overflate i trestruktur, og leveres i hele ni ulike uttrykk. Fra lyst og lett til dypere toner, slik at det er enkelt å finne noe som matcher naturen utenfor hytteveggen. For Ole og resten av teamet falt valget på Rustikk Dovre, en brun valør som kler hytta i Nordmarka godt. – Rustikkpanelene har i tillegg den fine trestrukturen som skaper historikk i veggene, sier han.

Enkle å montere

Selve monteringen er selvsagt ikke en utfordring for proffer som Ole, men han mener bestemt at hvem som helst kan klare å sette opp panelbordene fra Huntonit. – Du trenger ikke mer utstyr enn en sag og en hammer og spiker, sier han. Det betyr at du rekker å både kløyve ved og ta deg en skitur i tillegg til å fornye soverommet, hyttekjøkkenet eller peisestuen.

Fra spisestue til soverom

Kanskje har du en upraktisk del av stua som du foretrekker å bygge om til et ekstra soverom? Da «Eventyrlig Oppussing» ankom hytta som ligger på en øy i Øyangen, så de raskt potensialet i en lite brukt spisestue. Rommet var smalt og hadde mistet sin funksjon, og derfor bestemte teamet seg for å forvandle det til et koselig soverom. Perfekt løsning når du har lyst til å invitere flere venner på hyttetur.

Sjekk ut Huntonit Panelbord Rustikk her.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer