12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater.

– Hva er det å ikke like med dette her? spør Sturla Sundhagen mens han åpner den store skyvedøren i stua.

12
ÅPEN LØSNING: Kjøkken og spisestue forlenges med en praktisk platting på solrike dager.

Den idylliske utsikten over Håkavika trenger seg inn i form av måkeskrik og frisk sjøluft. Pål Sundhagen nikker bekreftende. – Dette er en drøm som går i oppfyllelse for oss, sier han. Brødrene har felles barndomsminner fra området sør for Sandefjord, hvor foreldrene kjøpte en hytte på sekstitallet.

Bygd for fellesskap

Pål og Sturla bestemte seg tidlig i hytteprosjektet for å styre unna den typiske rustikke hyttestilen. De ønsket rette linjer og slette flater, samt store vinduer uten gardiner.

8
RENE LINJER: Brødrene ønsket å styre unna den rustikke hyttestilen, og ønsket seg et slett resultat med rene linjer.

Planløsningen er enkel: En romslig gang ønsker velkommen, og leder inn i en åpen kjøkken- og stue/spisestueløsning. Som en forlengelse av fellesrommet, er det anlagt en stor platting utenfor hytta. Her er alt lagt til rette for sene sommerkvelder og sosialt samvær med Sandefjordsfjorden som kulisse. I tillegg består hytta av to soverom og et delikat bad.

Kjokken 2bilder
FUNKSJONELT: Kjøkkenet er lite, men funksjonelt. Her har man alt man trenger for å trylle frem sommerdelikatesser.

Solide, bærekraftige vegger

Interiøret er funksjonelt, og rammes inn av vegger malt i en naturlig palett. Valget falt på nyheten Huntonit Proff Vegg-platene.

Kjokken2 2bilder
SOSIALT: Den åpne kjøkken- og stueløsningen suppleres med en kjøkkenøy. Merk at fellesrommet bades i lys fra alle kanter.

For brødrene var det viktig å velge materialer som spiller på lag med naturen. Huntonit Proff Vegg består av 100% norsk sørlandsskog, og er de eneste veggplatene på markedet i dag som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund.

– Vi er kjempefornøyde med resultatet! Veggplatene ga oss nøyaktig det slette utseendet vi ønsket oss. Man kan ikke se en eneste skjøt her, sier Pål.

Stue 2bilder
DETALJER: De slette veggene malt i en lun naturtone understreker detaljene som setter stemningen i hytta ved havet.

– Veggene er også mye mer solide enn vanlige gipsplater. Her kan vi henge opp alt fra tunge lerret og overskap uten å bruke plugger, supplerer Sturla.

32
SOM Å VÆRE UTE: Alle fasadene preges av store vindusflater som slipper inn sørlandssola. I stua dekker vinduene nesten hele veggen.

Raske resultater

En annen fordel med Huntonit Proff Vegg er at platene er klare til å males umiddelbart etter montering.

Les mer om Huntonit Proff Vegg her.

29
SVALE SOMMERDRØMMER: Soverommene har en romantisk stil. Også her har brødrene valgt Huntonit Proff Vegg, som rammer inn nattesøvnen i en sval mint-tone.

– Hos Byggma har vi sett en økende etterspørsel etter slette klikk-vegger som hverken trenger å sparkles eller grunnes, sier Knut Ove Kjær, distriktssjef i Byggma i Buskerud og Vestfold. Han forklarer at veggene er enkle å sette opp – selv for folk som ikke anser seg som spesielt «handy». Alt du trenger er standard verktøy, og en stripe lim i klikkskjøten.

26
TEKSTUR: Slette vegger kan gjerne brytes opp med tekstiler og materialer med litt tekstur.

Feriekos fremfor vedlikehold

Fordelen med å velge kvalitetsmaterialer på hytta kan oppsummeres med ett ord: avslapping. Mange forbinder en hytteferie med nødvendig vedlikehold, men velger man smart i utgangspunktet, så slipper man å bruke hele ferien på pussing og snekring.

Lampe midstilt

Huntonit Proff Vegg tåler godt fukt- og temperatursvingninger, så de egner seg minst like godt til en sommerhytte ved havet som til en vinterhytte på fjellet.

Bad 2bilder
VELVÆRE: Huntonit Proff Vegg tåler fukt godt, og kan brukes i tørrsonene på badet. Dette hyttebadet er lysår unna sanitetsforholdene på eldre hytter.

Brødrene Sundhagen gleder seg veldig til å nyte late sommerdager på den nye hytta. – Her skal vi skape nye minner på et sted hvor vi allerede har dype røtter, avslutter de.

Gå innom din nærmeste byggevareforhandler for å se det store utvalget av Huntonit-veggplater. Se også nettsiden til Huntonit for nærmere informasjon.

Relaterte artikler